Man. City zafere bir adım uzakta

Manchester City, Premier League'de 34. hafta erteleme maçında Tottenham'ı 2-0 mağlup etti ve son hafta öncesi şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Man. City zafere bir adım uzakta
14 Mayıs 2024 - 23:54 - Güncelleme: 15 Mayıs 2024 - 00:02

Premier League'de 34. hafta erteleme maçında Manchester City, deplasmanda Tottenham ile karşı karşıya geldi. Manchester City, ikinci yarıda bulduğu gollerle Tottenham'ı 2-0 mağlup etti ve şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında her iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamadı.

İkinci yarı ise golle başladı. Manchester City 51. dakikada Erling Haaland'ın golüyle 1-0 öne geçti. 90+1. dakikada Manchester City'de kazanılan penaltını Haaland gole çevirdi ve skor 2-0'a geldi. Kalan sürede başka gol olmadı ve Manchester City sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı.

Manchester City nasıl şampiyon olur

Bu sonucun ardından Manchester City son haftaya 88 puanla girdi. İkinci sırada yer alan Arsenal'in ise 86 puanı bulunuyor.


Ligin son haftasında Manchester City sahasında West Ham'ı konuk edecek. Arsenal ise evinde Everton'ı ağırlayacak. Manchester City, West Ham'ı yenmesi halinde Arsenal maçının sonucunu beklemeden Premier League'de şampiyon olmayı başaracak.

Manchester City, West Ham ile berabere kalması halinde ise Arsenal'in de puan kaybetmesi durumunda şampiyon olabilecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum