Manchester derbisinin iki kilit ismi

Manchester derbisinde maçın kader adamları, kilidi açabilecek iki yıldızı değerlendirdik. İşte iki takımın olmazsa olmaz isimleri...

Manchester derbisinin iki kilit ismi
12 Aralık 2020 - 10:29 - Güncelleme: 13 Aralık 2020 - 02:14
FUTBOO | Premier League'de sezonun en güzel maçlarından birisi... Manchester şehrinin kırmızı ve mavi takımları, Old Trafford'da karşı karşıya geliyor. Biz de bu müthiş derbi için iki takımdan kilit isimleri değerlendirdik.

Manchester United ile başlamak gerekirse takımın yarısı, hatta yarısından da fazlası Bruno Fernandes diyebiliriz. Portekizli, bunu West Ham maçında da göstermişti. Takımı yenikken ikinci yarı oyuna girmiş ve her şeyi değiştirmişti. Sahada olduğu sürece yarattığı gollük tehlike sayısı, bu sezon tüm ligin en iyisi olmuştu. Ve bunu sadece 45 dakikada yaptı. Bu sezon ligde 10 maçta 7 gol, 4 asisti bulunuyor. Bu da maç başına ortalama gol katkısının 1'den fazla olduğunu gösteriyor. Müthiş bir lider ve takımın hepsi ne yapılacağı konusunda ona bakıyor. 

O oynayınca MANU oynuyor

Takımı ileriye çıkartan Bruno, diğerlerinin iyi olmasını sağlayan Bruno. Uzaktan şut var, ara pas var. Derbide de MANU'nun olmazsa olmazı kesinlikle Bruno Fernandes olacaktır. O yoksa Manchester United'da yok.

City'nin şefi De Bruyne

Manchester City için ise kilit futbolcu Kevin de Bruyne. Geçen sezonun Premier League'de en değerli oyuncusu. Tam bir asist canavarı. Bir şef, yönetmen, ona ne derseniz deyin, tam bir oyun lideri. Ne isterse yapabilecek kapasitede bir futbolcu ve neler yapabileceğini defalarca kez gösterdi. Büyük maçları da ne kadar sevdiği ortada.

Bu sezona biraz tutuk başlamıştı ama son haftalarda açıldı. 9 lig maçında 2 gol, 6 asisti var. Onun yaratacağı tehlikeler yine çok kritik olacak. De Bruyne'yi tutsanız bile kimsenin göremediği yerleri gördüğü için atacağı paslarla illa birisini boşa çıkartabiliyor. Sanki City, o varken bir kişi fazlaymış gibi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum