Galatasaray'dan yeni sözleşme kararı!

Galatasaray, sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Fernando Muslera ve Emre Akbaba'nın sözleşmelerini uzatıyor. Sözleşme detayları da belli oldu.

Galatasaray'dan yeni sözleşme kararı!
12 Aralık 2020 - 10:34
Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirecek olan Galatasaray ocak ayında iç transferde 2 önemli yıldızı ile de imzaları atacak. Sarı kırmızılılar sezon sonunda sözleşmeleri bitecek olan Emre Akbaba ve takım kaptanı Fernando Muslera’nın da kontratını yenileyecek.

Ayrıca yeni tip koronavirüs salgının yarattığı ekonomik sıkıntının etkilerini azaltmak için pandemi nedeniyle kulübün talep ettiği indirimi hiç düşünmeden kabul eden iki yıldızının da yeni sözleşmesinde indirime gidecek. Hem Fernando Muslera hem de Emre Akbaba Galatasaray ile imzalayacakları yeni kontratlarında yüzde 30’un üzerinde fedakarlık yapacak. İki oyuncunun bu tavırlarıyla takım arkadaşlarına da örnek olması bekleniyor.

Yeni sözleşme ile sahalara dönüyor

2021 Mayıs ayında kontratı sona erecek olan Muslera’nın 3 milyon 575 bin Euro olan garanti ücretinde pandemi nedeniyle yüzde 15 indirime gidilerek bu rakam 3 milyon Euro’ya düşürülmüştü. 6 aydır sahalardan uzak kalan Uruguaylı kaleciye Galatasaray’ın 2 yıllık yeni sözleşme ve garanti ücretinin de 2.2 milyon Euro’ya düşürülerek imzaları atmayı planladığı öğrenildi. Böylelikle Muslera devre arasında kaptanlık bandını taktığı Galatasaray ile sözleşmesini yenileyerek sahalara geri dönecek.

Emre Akbaba'nın ücreti TL'ye çevriliyor

G.Saray taraftarının ‘Cimbom’un çocuğu’ tezahüratını yaptığı Emre Akbaba da yuvasında kalacak. Babel, Arda, Belhanda gibi yıldızların yokluğunda eline geçen şansı iyi kullanan Emre kendisine olan güveni de yeniden tazeledi. 1 milyon 750 bin Euro garanti ücreti olan ancak sözleşmesindeki döviz kuru sabitlenen Emre Akbaba’nın ücreti artık Türk Lirasına çevrilecek. Türk Lirası üzerinden yeni sözleşme sunulacak olan Emre’ye 7.5 milyon TL garanti ücret teklif etmesi bekleniyor. (Hürriyet)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum