Manchester United'tan tarihi zafer

Mourinho'nun ayrılmasının ardından göreve gelen Solskjaer'le Premier Lig'de büyük çıkış yapan manchester United, ilk maçta kendi evinde 2-0 yenildiği PSG'yi Paris'te 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Manchester United'tan tarihi zafer
07 Mart 2019 - 10:32 - Güncelleme: 07 Mart 2019 - 12:02

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş karşılaşmalarına dün gece oynanan iki maçla devam edildi.

Önceki gece son 5 yılın 4'ünde kupayı kazanan Real Madrid'in kendi evinde Ajax'a 4-1 yenilerek elenmesinin yankıları sürerken bir büyük sürpriz de Paris'ten geldi.

Manchester'da oynanan ilk maçı 2-0 kazanan Paris Saint Germain rövanşa büyük bir avantajla çıkmıştı. Son dakikaya kadar bu avantajını değerlendiren Paris ekibi 90. dakikada VAR uyarısı sonucu gelen penaltıyla adeta yıkıldı.

Maça hızlı başlayan Manchester United henüz 2. dakikada Lukaku ile öne geçti: 0-1

Neymar'ın sakatlığı yüzünden kadroda bulunmadığı, Cavani'nin ise yedek beklediği Paris SG 12. dakikada Bernat'ın attığı golle skoru eşitledi ve yine tur biletine çok yaklaştı: 1-1

30. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Lukaku kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak ilk yarının skorunu belirledi: 1-2

İkinci yarıda Paris SG sürekli topa sahip olan taraftı. Oyunun sonları yaklaştıkça Manchester United kalesini savunuyor ve gol atmaktan uzak gözüküyordu. Ancak 90. dakikada Manchester United'lı Dalot'un şutu Kimpembe'nin dirseğiyle yön değiştirdi. Hakem Damir Skomina VAR uyarısı sonrası penaltı kararını verdi.

Manchester United adına atışı kullanan Marcus Rashford sert bir vuruşla takımını 3-1 öne geçirdi.

Golden sonraki 9 dakikalık uzatma bölümünde oyuna Cavani'yi de alan PSG bir türlü aradığı golü bulamadı ve Manchester United Paris'te çeyrek finale yükselen taraf oldu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum