Medipol Başakşehir - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda ?

Lider Medipol Başakşehir bu maçı da kazanarak avantajını sürdürmek istiyor. Tarihinin en kötü günlerini yaşayan, ancak Beşiktaş'a karşı deplasmanda 3-0 yenilgiden 3-3'lük skoru bulan ve geçen hafta da Çaykur Rizespor'u 2-1 yenerek moral bulan Fenerbahçe ise bu maçtan galibiyetle ayrılmak arzusunda.

Medipol Başakşehir - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda ?
06 Mart 2019 - 17:56 - Güncelleme: 11 Mart 2019 - 22:06

Spor Toto Süper Lig'de 25. Hafta'nın en önemli maçında lider Medipol Başakşehir ile bu sezon istediği sonuçları alamayan Fenerbahçe karşı karşıya gelecekler.

İkinci sıradaki Galatasaray'la olan puan farkını geçtiğimiz hafta 8'e çıkaran Medipol Başakşehir bu maçı da kazanarak avantajını sürdürmek istiyor.

Tarihinin en kötü günlerini yaşayan, ancak Beşiktaş'a karşı deplasmanda 3-0 yenilgiden 3-3'lük skoru bulan ve geçen hafta da Çaykur Rizespor'u 2-1 yenerek moral bulan Fenerbahçe de bu maçtan galibiyetle ayrılmak arzusunda.

M.Başakşehir - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda ?

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda 9 Mart Cumartesi günü oynanacak karşılaşma saat 19:00'da başlayacak ve beIN Sports 1 kanalından naklen yayınlanacak. Radyo anlatımı ise TRT Radyo 1'den yapılacak.

Mücadelenin hakemi ise Hüseyin Göçek. Göçek'in yardımcılıklarını Serkan Ok ve Erdem bayık yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Serkan Tokat.

Lider M.Başakşehir'de 4 eksik var

Bu kritik maç öncesi ev sahibi Medipol Başakşehir'de Alparslan Erdem, Demba Ba, Geal Clichy ve Eljero Elia'nın sakatlıkları bulunuyor. Takımın önemli iki ismi; Emre Belözoğlu ve Robinho ise sarı kart ceza sınırında.

Fenerbahçe'de Ayew cezalı, Dirar'ın durumu belirsiz

Konuk Fenerbahçe'de ise Benzia ve Tolga Ciğerci'nin isimleri 28 kişilik TFF listesinde yer almıyor.

Ersun Yanal'ın Çaykur Rizespor maçında kadroya almadığı Cezayirli forvet Islam Slimani'nin ise yine kadroda olması beklenmiyor.

Sarı-lacivertli takımda Ganalı Andre Ayew sarı kart cezalısı. Erten Ersu ise sakat, Oğuz Kaan'ın ise maç eksiği bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta sakatlığı nedeniyle takımdaki yerini alamayan Nabil Dirar'ın durumu ise belirsizliğini koruyor.

Muhtemel onbirler

İki takımın bu kritik maça şu onbirlerle çıkması bekleniyor:

Medipol Başakşehir: Mert Günok - Caiçaria, Epureanu, Mahmut Tekdemir, Kudryashov - Emre Belözoğlu - Edin Visca, İrfan Can Kahveci, Mossoro, Arda Turan - Robinho

Teknik direktör: Abdullah Avcı

Fenerbahçe: Volkan Demirel - Isla, Skrtel, Sadık Çiftpınar (Serdar Aziz), Hasan Ali - Mehmet Topal, Tolgay Arslan - Victor Moses, Zayc, Valbuena - Soldado

Teknik direktör: Ersun Yanal

İki takım arasındaki 22. lig maçı

1990 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor adıyla kurulan Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe Süper Lig tarihinde 22. kez karşı karşıya gelecekler.

İki takım arasında bugün kadar oynanan 21 karşılaşmanın 10'unu Fenerbahçe, 8'ini ise M.Başakşehir kazandı. 3 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Bu maçlarda atılan gollerde de Fenerbahçe'nin rakibine 28-24'lük üstünlüğü bulunuyor.

Medipol Başakşehir kendi evinde oynadığı 10 karşılaşmada rakibine 7-2 üstünlük kurdu. 1 maç ise berabere sonuçlandı. Gollerde de Başakşehir'in 16-9'luk üstünlüğü var.

Ligin ilk yarısında Ülker Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 0-0 berabere sonuçlanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum