Marcao sonrası akıllara gelenler!

Galatasaray'ın Giresunspor'u 2-0 yendiği maçta Marcao ile Kerem Aktürkoğlu arasında yaşanan gerilim karşılaşmanın önüne geçti. Peki neler oldu, geçmişte bunun örnekleri var mıydı?

Marcao sonrası akıllara gelenler!
17 Ağustos 2021 - 12:27 - Güncelleme: 17 Ağustos 2021 - 12:55
Galatasaray'ın Giresunspor deplasmanında yeşil sahalarda pek de görmeye alışık olmadığımız olaylar yaşandı. Oyunun durduğu anda Marcao, kendi yarı alanından koşarak takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’nun üzerine yürüdü. Genç futbolcuya önce kafa, ardından yumruk atan Marcao, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Fatih Terim, Marcao için ''Ne oldu da bu kadar hiddetlendi anlamadım'' demişti. Marcao ile Kerem arasında kameralara yansıyan olayın öncesinde sözlü bir tartışma yaşandığı ve Kerem'in Marcao'ya sus işareti yaptığı belirtiliyor. 

Akıllara gelen ilk örnek 2014

Aynı takım içinde böylesine ciddi bir kavga uzun zamandır görülmemişti. Akıllara ise ilk olarak Newcastle United oyuncuları Kieron Dyer ile Lee Bowyer geldi... 2014 yılında Newcastle, Aston Villa karşısında 3-0 mağlupken iki takım arkadaşı yumruk yumruğa girmiş ve ikisi de kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı.

Kieron Dyer, o anları şöyle anlatıyor; 

Top bendeydi, yanıma gelip pas istedi. Ona değil, başkasına verdim ama topu da kaptırmadım. 'Neden bana pas vermiyorsun' diye bağırıyordu. 5 dakika sonra aynısı oldu. Yine top bana geldi ve yine pas istedi. Bilerek yapmadım ama yine başkasına pas attım. Bu kez 'Bana asla pas atmıyorsun' diye bağırmaya başladı. Ben de kendimi kaybedip 'Sana pas vermiyorum çünkü b.k gibisin' dedim. O zamana kadar takım arkadaşlarınla kavga ettin diye kırmızı kart görüldüğünü bilmiyordum.

İkimiz de kırmızı kart gördük ve soyunma odasına gittik. Soyunma odasında birbirimize müdahale etmeyelim diye ikimizin ortasında masör vardı. Bitiş düdüğünden sonra soyunma odasına ilk gelen Al'dı. Bir hafta sonra MANU'ya karşı FA yarı finali oynayacaktır ve Al'ın son sezonuydu. İkimizin de cezalı olduğunu biliyordu. Onu hiç bu kadar kendini kaybetmişken görmemiştim. ve bize 'Seni bencil .....' dedi. Herkes Lee Bowyer'ı suçluyordu. Bowyer 6 haftalık maaşı kadar ceza aldı. Kötü hissediyordum çünkü hala takım arkadaşıydık. Çılgınca geldiğinin farkındayım ama maçtan yarım saat sonra konuştuk. 
 
Türkiye'de benzerleri olmuş muydu?

Türkiye'de de daha önceden benzer olaylar yaşanmıştı. 1990 yılında Fenerbahçe - Ankaragücü maçında Müjdat Yetkiner ile Toni Schumacher arasında gerilim yaşanmış, Schumacher'in Müjdat'a attığı tekme ile olay büyümüştü. 

2001'de ise  Fenerbahçe kalecisi Abdoulaye ile Tolunay arasında çıkan kavgada Tolunay, Abdoulaye'nin üzerine yürüdükten sonra kırmızı kart görmüştü. 

Son olarak ise 2018 yılında Gençlerbirliği'nde forma giyen Pogba, takım arkadaşı Ahmet Oğuz ile yaşadığı tartışma sonucunda formasını çıkartarak oyun alanını terk etmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum