Mehmet Ekici sözleşme yenilemeyecek

Mehmet Ekici sezon sonu sona erecek sözleşmesi için “ayrılmak istiyorum” ifadesini kullandı

Mehmet Ekici sözleşme yenilemeyecek
28 Aralık 2016 - 09:00

Mehmet Ekici sezon sonu sona erecek sözleşmesi için “ayrılmak istiyorum” ifadesini kullandı. Trabzonspor’un 1.7 Milyon Euro’luk teklifini reddeden oyuncu büyük ölçüde Galatasaray ile anlaştı.

Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısının noktalandığı mücadelede Fenerbahçe’ye 3-0 yenilen Trabzonspor’a bir darbede takımın maestrosu Mehmet Ekici’den geldi.

Trabzonspor’da bu sezon kötü giden gidişatın ve Süper Lig’deki durumun faturası Mehmet Ekici’yi de kesildi. Oyuncu sert eleştiri oklarının hedefi oldu. Sezon sonunda kontratı bitecek olan Mehmet Ekici, 5 Ocak’tan itibaren başka bir kulübe imza atma hakkını elinde bulunduruyor. Mehmet Ekici, Muharrem Usta’yla yaptığı görüşmede net bir şekilde “Ayrılmak istiyorum” dedi.

Trabzonspor’dan yıllık garanti 1.4 milyon Euro kazanan oyuncu, 1.7 milyon Euro’luk teklife hayır dedi. Oyuncu kafasında Trabzonspor macerasını bitirmiş gözüküyor. Öte yandan Galatasaray, bonservis bedeli ödemeyeceği ve sezon sonu sözleşmesi bitecek olan oyuncuya net 2 milyon Euro teklif etti.

Büyük ölçüde Galatasaray ile anlaşan oyuncu, Ağustos 2014’te 1.5 milyon Euro bedelle Trabzonspor’a imza atmıştı.

Mehmet Ekici, Trabzonspor kariyerindeki 2014/2015 sezonunda 42 maçta 10 gol, 14 asistle formunun zirvesindeydi. 2015/2016 sezonunda 22 maçta görev alan oyuncu 5 gol ve 2 asistle noktaladı. Bu sezon 19 maçta görev alan Mehmet Ekici 3 golle takımına katkı sağladı.

Emre Öztürk - Futboo.com