Messi Barcelona'da zor günler geçiriyor

Barcelona'nın 2015 yılından bu yana yaşadığı yönetimsel sorunlar, okların Arjantinli yıldız Lionel Messi'ye çevrilmesine neden oldu. Barcelona taraftarları Neymar'ın ayrılığını Messi'nin takımdaki hakimiyetine bağlıyor. Dün akşam Barcelona'nın Real Madrid karşısında oynadığı aciz futbol, Barçalıları kızdırdı.

Messi Barcelona'da zor günler geçiriyor
17 Ağustos 2017 - 14:18

Editör: Mehmet BAŞKAN

Barcelona ve futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Lionel Messi, Barcelona'da zor günler geçiriyor. Barcelona'nın son 2 senedeki düşüşünde Lionel Messi'nin takımda hakimiyet kurma çabasının önemli bir rolü olduğu düşünülüyor. Barcelona'da Neymar'ın ayrılığının Lionel Messi yüzünden olduğu iddia ediliyor.

Neymar PSG maçı sonrası kararını verdi

Barcelona'nın muhteşem bir geri dönüş yaparak PSG'yi Şampiyonlar Ligi'nde elediği gece, Neymar üstün bir performans ortaya koydu. Ancak zafer sonrasında taraftarların Lionel Messi'nin ismini haykırması, Neymar'ın kendisine yeni bir yol çizme talebinde önemli bir etken oldu.

Barcelona'da Messi hakimiyetinin yıkılamayacağını düşünen Neymar'ın kendisine yeni bir yol çizmesi, Barcelona'nın hücum gücüne büyük bir zarar verdi.


Messi mi orta saha mı

Lionel Messi'nin Arjantin milli takımı ile başarısız olması, Messi'nin itibarını zedeledi. Messi'nin başarısında büyük bir önemi olan efsanevi Barcelona orta sahasının dağılması sonrasında Barcelona'nın zayıflamasıyla dengeler değişti. Barcelona'nın orta sahası, İspanya milli takımı formasıyla 2 Avrupa Şampiyonası ve 1 Dünya Kupası kazandı. Ancak o orta saha yokken Lionel Messi'nin başarılı olamaması, Lionel Messi'nin sorgulanmasına neden oluyor.


Messi İspanya'da başarılabilecek her şeyi başardı

Lionel Messi'nin İspanya kariyerinde kazanılabilecek her kupayı fazlasıyla kazanması, Messi'nin motivasyon kaybına neden oldu. Messi'nin ve Barcelona'nın ayrılığı, her iki tarafa da başarı getirebilir görüşü birçok kesim tarafından dillendirilmeye başladı. Lionel Messi'nin İngiltere, Almanya veya Fransa'da kariyerine devam etmesi, oyuncunun yeniden dirilişinde ve yeni hedefler belirlemesinde etkili olabilir görüşü hakim oldu.


Messi İspanya'da ne kazanırsa kazansın, Messi için tekrardan öteye geçmeyecek. Barcelona'nın Messili oyun yapısının rakipler tarafından ifşa edilmesi ve çözülmesi, Barcelona'nın başarısızlığındaki en önemli etken olarak görülüyor. Hem Barcelona'nın yeniden yapılanmaya girebilmesi hem de Messi'nin yeni hedefler belirlemesi için gelecek sene ayrılığın kaçınılmaz olacağı düşünülüyor.


2018-2019 sezonunda Messi ayrılabilir

Barcelona'nın yeniden yapılanması ve Messi'nin yeni hedeflere koşabilmesi için gelecek sene yapılanmasında Lionel Messi'nin olmamasına kesin gözüyle bakılıyor. Lionel Messi'nin bir başka Avrupa kulübü ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanması halinde erişilemez bir kariyere ulaşacağı sporseverler tarafından dillendiriliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum