Messi neden Premier League'i seçebilir?

Barcelona'dan kopma noktasında olan Lionel Messi, Premier League için artık çok yakın. Peki Messi, İngiltere'ye neden gelmeli?

Messi neden Premier League'i seçebilir?
27 Ağustos 2020 - 15:20 - Güncelleme: 27 Ağustos 2020 - 15:25
Barcelona'da Lionel Messi döneminin sona ermesine az kaldı gibi gözüküyor. Barcelona'dan ayrılacağı belirtilen Messi'yi transfer etmeye en yakın takım olarak ise Manchester City gösteriliyor. Manchester City, Messi transferinde en ciddi rakipleri PSG ve Inter'in bir adım önünde.

Futbol dünyasının konuştuğu Messi'nin Barcelona'dan ayrılığını biz de konuşuyor ve Arjantinli'nin neden Premier League'i seçebileceğini inceliyoruz.

1 - Pep Guardiola

Lionel Messi'nin kariyerinde en iyi anlaştığı teknik direktör Pep Guardiola. Barcelona'da en çok golü, onun teknik direktör olduğu zaman kaydetmişti. Guardiola da Messi'ye olan hayranlığını her fırsatta dile getiriyor. Messi'nin şu anda en rahat çalışacağı teknik direktör Guardiola...
 

2 - Premier League

Dünyanın en iyi ligi diyoruz Premier League için. Kimilerine göre dünyanın en iyi futbolcusu olan Lionel Messi, madem dünyanın en iyisi peki neden en iyi ligde oynamasın? Güzel bir eşleşme olacağından hiç şüphe yok. 

3 - Barcelona dışında ne yapar?

Lionel Messi, kariyerinde ne kadar rekor kırarsa kırsın emekli olunca bu soru sorulacak: ''Barcelona dışında da aynı şekilde oynar mıydı?'' İşte buna en iyi cevap verilecek yer Premier League olabilir. 4-5 takımın şampiyonluk mücadelesi verdiği bir ligde şampiyon olup tüm dünyaya ''Bakın ben Messi'yim, bu da kupam'' deme şansı var.

4 - Ronaldo efekti

Şüphesiz Lionel Messi'nin en büyük rakibi Cristiano Ronaldo. Ronaldo'ya bakınca Manchester United'da hem lig hem de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandığını görüyoruz. Ronaldo, İspanya dışında bu ikiliyi sadece İngiltere'de kazandı. Messi, bunu sadece İspanya'da yaptı. Sırada İngiltere mi yoksa?

5 - Tarihe geçme fırsatı

Manchester City ne kadar para harcasa da asıl hedeflerinden biri olan Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu bir türlü kazanamadı. Hatta çeyrek finalden ötesini de göremedi. Messi, eğer City'de Şampiyonlar Ligi'ne kazanırsa bu takımı hayal ettiği kupayı getiren isim olarak da tarihe geçecektir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum