Yeni Manchester City nasıl olacak?

Lionel Messi'yi almak için elinden geleni yapan Manchester City, yeni sezonda nasıl bir takım olacak?

Yeni Manchester City nasıl olacak?
27 Ağustos 2020 - 15:25 - Güncelleme: 27 Ağustos 2020 - 15:25
FUTBOO | Daha iki sezon önce Manchester City, Premier League'de 100 puan toplayarak şampiyon oldu ve lig tarihinin en yüksek puanla şampiyon olan takımı olarak tarihe geçti. Bu sene Liverpool bu rekora yaklaştı ama geçemedi. Guardiola ile City, çıtayı çok yüksek bir yere koymuştu çünkü. Şimdi de Lionel Messi gelirse zaten yüksek olan çıta, nerelere kadar çıkacak?

Lionel Messi, kariyerindeki en fazla golü, teknik direktörü Pep Guardiola'yen attı. Manchester City'nin nasıl bir gol canavarı olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Eğer Messi City'e giderse Sterling - Agüero - Messi üçlüsü, arkalarında da şu anda dünyanın en iyi asist yapan oyuncusu Kevin De Bruyne olacak. Yazarken heyecanlandık, izlemesi nasıl olur siz düşünün!
 

Gelenler, gidenler...

Messi gelmesi halinde Bernardo Silva ve/veya Gabriel Jesus ayrılabilir. Bu iki futbolcunun da Barcelona'ya gitme durumu var. David Silva'nın da ayrıldığını hatırlatalım. Ancak arkadan gelen Phil Foden ve sakatlığını atlatan Sergio Agüero olacak. Messi - De Bruyne demiş miydik?

Tam Guardiola'nın istediği oyuncu

Guardiola'nın takımı, savunmaya da İspanyol hocanın çok istediği Nathan Ake hamlesinde bulundu. Ake, çok hızlı, ayağı çok düzgün bir stoper. Tam da Guardiola'nın istediği tarzda bir oyuncu. Oyunu zaten rakip sahada oynuyorlar. Şimdi bunu daha iyi yapma şansları var.

Onun dışında zaten yıllardır oturmuş bir kadrosu var City'nin. Kalede Ederson'un yeri garanti, sağ bek Walker, stoperler Ake - Laporte, sol bekte sakatlanmazsa Mendy, sakatlanırsa Zinchenko... Orta sahada Bernardo, Rodri, Fernando, Foden, İlkay, De Bruyne, Mahrez, ileride de Sterling, Jesus, Agüero. Zaten gayet iyi bir kadro. Bir de Messi gelirse...

Messi City...

Geçen sezon lig şampiyonluğunu Liverpool'a kaptıran, Şampiyonlar Ligi'nde de çeyrek finalde Lyon'a elenen City, bu sene daha bir aç olacak. UEFA'dan aldıkları Avrupa'dan men cezası moralleri çok bozmuştu. Ayrılıklar bile gündeme gelmişti. O ceza da ortadan kalktı. Şimdi Messi'nin de katılması halinde tüm dünyanın gözünün üzerinde olacağı bir Manchester City sahada olacak. İzlemesi çok zevkli olacak!

YORUMLAR

  • 0 Yorum