Mesut Özil'in Süper Lig performansı

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü yeni transferi Mesut Özil, ilk iki maçında nasıl oynadı, ne yaptı?

Mesut Özil'in Süper Lig performansı
12 Şubat 2021 - 11:12
FUTBOO | Fenerbahçe'nin devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Mesut Özil, sarı lacivertli forma ile Süper Lig'de Hatayspor ve Galatasaray, Türkiye Kupası'nda ise Başakşehir'e karşı forma giydi. Biz de Mesut Özil'in Fenerbahçe'deki ilk maçlarını değerlendirelim dedik.

Hem Hatayspor hem de Galatasaray maçlarında oyuna sonradan giren Mesut Özil, toplam 40 dakika sahada kalırken 37 kez topla buluştuç. 25 pasla oynayan yıldız futbolcu, %97,5 gibi çok iyi bir istatistik yakaladı. İki maçta sadece Galatasaray'a karşı frikikten bir şut atan ve bunda da isabet sağlayan Mesut Özil, 7 kez de ikili mücadele kazandı.

Zamana ihtiyacı var, kalitesi hemen belli oldu

Mesut Özil'in fizik olarak tam hazır hale gelmesi için zamana ihtiyaç olduğu görülüyor evet ama her maçta oyuna girer girmez kalitesini anında belli etti. Özellikle Galatasaray derbisinde açtığı orta, VAR'dan dönmese asist olarak hanesine yazılacaktı. Derbide kısa süre oyunda kalmasına rağmen oyunda olduğu süre boyunca, ilk 11 başlayan Mert Hakan Yandaş'tan daha çok topla buluştu. 

Savunmaya da yardıma geliyor, top istiyor

Kupada da Başakşehir karşısında çok istekliydi. Özellikle Mesut Özil'in savunmaya yardıma geldiğini de gördük. Bunu Arsenal'de yapmadığı için zaman zaman eleştiriliyordu. Ayrıca top isteyip takımını organize etme isteği de gayet net gözüktü. Takıma yardım etmek, her şeyini vermek isteyen, kalitesi apaçık ortada olan ama fiziken henüz tam hazır olmayan bir Mesut Özil izledik şimdiye kadar. Fiziken hazır hale geldiğinde ve ilk 11'de başlayacağı zaman çok etkili olacağını tahmin etmek güç değil. 

Süre: 40 dakika
Topla buluşma: 37
Pas: 25
Pas yüzdesi: %97,5
Şut: 1
İsabetli şut: 1
İkili mücadele: 7

YORUMLAR

  • 0 Yorum