Süper Lig'de kritik 3 hafta!

Süper Lig'de ilk 3 takım Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe, 48 puanda eşitlendi. Müthiş bir çekişmeye sahne olan ligde önümüzdeki 3 hafta ise çok kritik...

Süper Lig'de kritik 3 hafta!
12 Şubat 2021 - 15:37
FUTBOO | 23 hafta sonunda Süper Lig'in zirvesinde 3 takım, aynı puanda bulunuyor. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe, 3'ü de birden 15 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile zirveyi paylaşıyor.

Oldukça yakın geçen zirve yarışında önümüzdeki 3 hafta tüm takımlar adına çok kritik öneme sahip.

Galatasaray'ın sıradaki 3 maçı

Kasımpaşa 
Alanyaspor (D)
Erzurumspor


Sarı kırmızılı takım, yeni transferleriyle birlikte iyi bir ivme yakaladı derken kupada Alanyaspor yenilgisi geldi. Galatasaray, Alanyaspor ile bu kez ligde deplasmanda karşılaşacak. Alanyaspor, geçen sezon da Galatasaray'ı mağlup etmişti. Fatih Terim ve öğrencilerinin evindeki iki maçı görece daha kolay olsa da Alanyaspor deplasmanı şüphesiz çok zor geçecek. Çağdaş Atan'ın takımının Galatasaray'a karşı ne kadar tehlikeli olabileceğini daha geçtiğimiz günlerde gördük.
Beşiktaş'ın sıradaki 3 maçı

Gençlerbirliği (D)
Denizlispor
Yeni Malatyaspor (D)


Beşiktaş ise ilk iki maçını ligin alt sıralardaki takımları ile oynayacak. Gençlerbirliği ve Denizlispor'un artık şiddetle puana ihtiyaçları var. Gençlerbirliği deplasman, Denizlispor maçı ise içeride oynanacak. Siyah beyazlı takım ardından Yeni Malatyaspor'a gidiyor. Malatya deplasmanı, zeminin rezalet durumda olması sebebiyle her takım için zorlu oluyor. Özellikle Beşiktaş gibi pas yapmak isteyen takımlar için işler daha da zorlaşıyor. Beşiktaş'ın bu 3 maçı da geçecek gücü var gözüküyor ama hem alt sıralardan kurtulmak isteyen hem de zemin zorlukları siyah beyazlıları zorlayabilir.

Fenerbahçe'nin sıradaki 3 maçı

Karagümrük (D)
Göztepe
Trabzonspor (D)


3 takım arasında önündeki 3 maçı en zor olan takım Fenerbahçe olarak gözüküyor. Önce Karagümrük, ardından Göztepe ile oynayacak olan Fenerbahçe, ardından 2021'in en formda takımı Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak. Sarı lacivertli takımın en büyük artısının ise Gustavo ve Pelkas'ın Göztepe maçında oynayabilecek duruma gelmesi diyebiliriz. Bu iki futbolcunun eksikliği çok hissedilmişti. Fenerbahçe bu 3 maçlık virajı atlatırsa önünde daha kolay bir fikstür var.

YORUMLAR

  • 0 Yorum