Milan gol oldu yağdı

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında İtalyan devi Milan, evinde Makedonya temsilcisi Shkendija'yı 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Gecenin diğer karşılaşmalarında sürpriz sonuçlar alındı.

Milan gol oldu yağdı
18 Ağustos 2017 - 08:48

UEFA Avrupa Ligi plaf-off turu ilk maçında İtalyan devi Milan sahasında Medon Shkendija'yı 6-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı. Milan'a galibiyeti getiren golleri 13. ve 27. dakikalarda Andre Silva, 24 ve 85. dakikalarda Riccardo Montolivo, 67. dakikada Fabio Borini ve 69. dakikada Luca Antonelli kaydetti.

Milan'a bu yaz transfer döneminde transfer olan Hakan Çalhanoğlu, maça ilk 11'de başladı ve 61 dakika sahada kaldı.

Bu maçın rövanşı 24 Ağustos'ta Makedonya'da oynanacak. 

Son finaliste büyük şok

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda geçtiğimiz sezonun Avrupa Ligi finalisti Ajax sahasında büyük bir sürpriz sonucu Norveç ekibi Rosenborg'a 1-0 mağlup oldu. 

Norveç Ligi'nde lider durumda bulunan Rosenborg'un tek golünü 77. dakikada Samuel Adegbenro kaydetti. Adegbenro'nun ismi geçtiğimiz günlerde Bursaspor ile anılıyordu.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde finale kadar yükselen ve finalde İngiliz devi Manchester United'a yenilerek kupayı kıl payı kaçıran Ajax, Rosenborg kalesine 23 şut çekse de bunların hiçbiri gol olmadı ve maçı 1-0 yenik bitirdiler.

Everton çok rahat

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Everton, sahasında Hajduk Split'i rahat bir skorla 2-0 geçmeyi bildi. Everton'a galibiyeti getiren golleri maçın 30. dakikasında Micheal Keane ve maçın 45. dakikasında Idrissa Gueye kaydetti. 

Bu maçın rövanşı 24 Ağustos'ta Hırvatistan'da oynanacak.

Bilbao'dan müthiş geri dönüş

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İspanyol ekibi Athletic Bilbao, deplasmanda 2-0 geriye düştüğü maçta Panathinaikos'u 3-2 yenmeyi başardı.

Tam bir gol düellosu şeklinde geçen maçta perde 29. dakikada Robin Lod'un golüyle açıldı. Bu golle 1-0 öne geçen Panathinaikos, 55. dakikada Bryan Cabezas'ın attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Oyunun bu bölümlerinde rehavete kapılan ev sahibi ekip kalesinde art arda şok goller görmeye başladı. Bilbao adına unutulmaz geri dönüşün perdesini 68. dakikada Aritz Aduriz açtı. 71. dakikada Oscar de Marcos ile beraberliği yakalayan Bask temsilcisi, 74. dakikada kazandığı penaltıyı gole çeviren Aduriz'in golüyle maçta öne geçti ve maç bu skorla sona erdi.

Bu sonucun ardından, Athletic Bilbao 24 Ağustos'ta İspanya'da oynanacak rövanş maçı öncesi büyük bir avantajın sahibi oldu.

Tur Fransa'ya kaldı

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Slovenya ekibi Domzale ile Fransız ekibi Marsilya Slovenya'da oynanan maçta 1-1 berabere kaldı.

Domzale'nin golünü 12. dakikada Amedej Vetrih kaydetti ve ev sahibi ekip soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti. Marsilya ise bu gole 63. dakikada Morgan Sanson ile cevap verdi ve kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 1-1 sona erdi.

UEFA Avrupa Ligi'nde gecenin sonuçları

UEFA Avrupa Ligi play-off turunun ilk maçları tamamlandı. Bazı takımlar sürprizlere imza atarken, bazıları çok farklı skorlarla maçtan galip ayrılmasını bildiler.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunun ilk maçları tamamlandı. İşte sürprizlerin, bol golün, heyecanın olduğu akşamda alınan sonuçlar: 

Apollon Limassol 3-2 FC Midtjylland

BATE Borisov 1-1 Oleksandria

Dinamo Zagreb 1-1 Skenderbeu

Krasnodar 3-2 Kızılyıldız

Hafnarfjordur 1-2 Braga

PAOK 3-1 Östersunds

Vardar 2-0 Fenerbahçe

Viktoria Plzen 3-1 AEK Larnaca

Altach 0-1 Maccabi Tel Aviv

Ludogorets Razgrad 2-0 Suduva

Panathinaikos 2-3 Athletic Bilbao

Ajax 0-1 Rosenborg

Club Brugge 0-0 AEK Atina

Domzale 1-1 Marsilya

Legia Varşova 1-1 Sheriff Tiraspol

Milan 6-0 Shkendija

Osijek 1-2 Austria Wien

Vittorul Constanta 1-3 Salzburg

Partizan 0-0 Videoton

Everton 2-0 Hajduk Split

Maritimo 0-0 Dinamo Kiev

Utrecht 1-0 Zenit (Bu maç çarşamba akşamı oynandı)

Bu maçların rövanşı 24 Ağustos'ta oynanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum