Milan'ın 9 numara kabusu!

Serie A takımlarından Milan, Chelsea'den 34 yaşındaki Fransız forvet Olivier Giroud'u renklerine bağladı. Giroud, Milan'da 9 numaralı formayı giyecek. Ancak bilmesi gereken bir şey var, o numara son yıllarda biraz lanetli...

Milan'ın 9 numara kabusu!
20 Temmuz 2021 - 17:04
Milan'ın yeni transferi Olivier Giroud, İtalyan ekibinde 9 numaralı formayı giyecek. Chelsea'den transfer edilen 34 yaşındaki golcü oyuncunun giyeceği 9 numara, son yıllarda pek şans getirmiyor.

Milan'da Flippo Inzaghi'den sonra, yani 2012 yılından bu yana 9 numarayı giyen forvetlerin gol sayıları dikkat çekiyor. Inzaghi'den sonra 9 numarayı giyen 10 oyuncu, 208 maçta sadece 43 gol atabildi.

9 numarayı kimler giydi, kaç gol attı?

İtalyan ekibinde son 9 senede 9 numaralı formayı Pato, Matri, Torres, Destro, Luiz Adriano, Lapadula, Andre Silva, Higuain, Piatek ve Mandzukic giydi. 

Matri ve Torres 1, Pato 2, Destro 3, Luiz Adriano 6, Lapadula ve Higuain 8, Andre Silva 10, Piatek 4 gol atarken son 9 numarayı giyen Mandzukic 11 maçta rakip fileleri hiç havalandıramadı. 

Inzaghi'den sonra başarabilen yok!

Serie A'da bir sezonda çift haneli gol sayısına ulaşan son 9 numara ise 2009 yılında Flippo Inzaghi olmuştu. Olivier Giroud'u şimdi zor bir görev bekliyor. Milan'ın 9 numara lanetini sonlandıracak kişi kendisi mi? Bunu bize zaman gösterecek...

YORUMLAR

  • 0 Yorum