Milli maç öncesi önlem

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamında oynanacak Ukrayna-Türkiye maç biletlerinin, güvenlik gerekçesiyle kimlik kartı kontrolüyle satılmasının planlandığı öğrenildi.

Milli maç öncesi önlem
01 Temmuz 2017 - 22:16

İnterfax-Ukrayna haber ajansına göre, Ukrayna Futbol Federasyonu basın merkezinden yapılan açıklamada, Rusya’da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda yer alan A Milli Futbol Takımımız ile Ukrayna’nın, 2 Eylül’de Harkov kentinde karşılaşacağı müsabaka öncesi güvenlik önlemleri için bazı çalışmaların yapıldığı bildirildi.

Ukrayna Taraftarlar Birliği Başkanı Aleksandr Gluşçenko, Ukrayna-Türkiye maç biletlerinin kimlik kontrolüyle satılması ve stadyum girişinde kimlikle bilet kontrolü yapılması yönünde planlama yapıldığını belirtti.

Gluşçenko, bilet kontrolünün sadece pasaport ve kimlik kartıyla değil, askeri, öğrenci kimlik kartı ve ehliyetle de yapılabileceğini kaydetti.

SADECE BU MAÇ İÇİN 

Söz konusu uygulamanın sadece Ukrayna-Türkiye maçına yönelik olduğuna dikkati çeken Gluşçenko, Harkov şehrinin Rusya sınırına 40 km mesafede olması nedeniyle stadyumda provokasyon riskinin bulunduğunu belirtti.

Gluşçenko, “Türkiye uluslararası alanda bizim önemli partnerimiz. Mesele, bizim vatandaşlarımızın ve Türk taraftarlarının güvenliğidir. Bu yüzden Ukrayna sükuneti ve düzeni sağlamak için bütün tedbirleri almak zorundadır” ifadelerini kullandı.

“BEŞİKTAŞ MAÇI GİBİ OLMAYACAK”

Kiev’de geçen sene yapılan Dinamo Kiev-Beşiktaş maçındaki gibi Türk taraftarların ne kadar bilet istiyorsa o kadar bilet satın alamayacağını da aktaran Gluşçenko, “Bu defa misafirlerimiz sadece kendilerine ayrılan misafir bölümünden bilet alabilecek ve biletleri de sadece Türkiye Futbol Federasyonu üzerinden temin edebilecekler. Ukrayna’da hiç bir Türk taraftarı bu maç için bilet satın alamayacak” açıklamasında bulundu.

Bu projenin henüz onaylanmadığını vurgulayan Gluşçenko, Harkov Valiliği, İçişleri Bakanlığı, Ukrayna Güvenlik Servisi ve Devlet Olağanüstü Haller Servisi’nin de onayının beklendiğinin altını çizdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum