Millilerin rakibi Makedonya

Ay-yıldızlı takımımız yarın hazırlık maçında karşılaşacağı Makedonya ile 8. kez rakip olacak.

Millilerin rakibi Makedonya
04 Haziran 2017 - 11:36 - Güncelleme: 04 Haziran 2017 - 14:12

Dünya Kupası elemelerinde 11 Haziran’da Kosova ile karşı karşıya gelecek olan A Milli Takımımız, yarın Makedonya ile deplasmanda bu karşılaşmanın provasını yapacak. 

İki ülke arasında şimdiye kadar üçü Makedonya'da, üçü Türkiye'de, biri de tarafsız sahada olmak üzere, 4'ü resmi, 3'ü özel 7 karşılaşma yapıldı. Bu maçların 5'ini  Türkiye kazanırken, bir beraberlik bir de yenilgi aldı. 

Rakip Makedonya ile yaptığı 7 mücadelede filelere 14 gol gönderen A Milliler, kalesinde ise 9 gol gördü.

Ay-yıldız, rakibi ile deplasmanda yaptığı 3 maçı da kazanırken, kalesinde sadece iki gol gördü ve rakip filelere 6 gol kaydetti. 

HAZİRAN’DA GÜLÜYORUZ

A Milli Takımımız, haziran ayında bugüne kadar toplam 75 mücadeleye çıktı. Bu maçların 35'ini kazanan Ay-yıldızlılar, 14 müsabakayı beraberlik, 26 karşılaşmayı ise mağlubiyetle tamamlamak zorunda kaldı.

Milliler bu maçlarda 108 gol kaydederken, kalesinde ise 96 gole engel olamadı.  

Haziran maçlarında en farklı galibiyetini 1954 Dünya Kupası'nda Güney Kore'yi 7-0 yenerek elde eden milliler, en ağır yenilgisine de aynı organizasyonda Batı Almanya'ya 7-2 mağlup olarak aldı. 

Milliler, 5 Haziran'da yaptığı 7 karşılaşmada ise 3 galibiyet, ikişer beraberlik ve mağlubiyet aldı. Ay-yıldızlılar, 5 Haziran tarihlerinde oynadığı mücadelelerde filelere 10 gol gönderirken, 7 gole ise engel olamadı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum