N'Golo Kante'nin çılgın performansı

Şampiyonlar Ligi finalinde maçın oyuncusu seçilen N'Golo Kante'nin son yıllardaki başarıları dikkat çekerken 'Kaybettiği savaş yok' dedittiriyor.

N'Golo Kante'nin çılgın performansı
30 Mayıs 2021 - 00:54
N'Golo Kante... Kaç tane ciğeri olduğu hala tartışılan Fransız orta saha, Manchester City ile oynanan final maçında da sahanın her yerindeydi. 

Savunmada kritik hamlelerde bulunan, bir anda takımını hücuma çıkartan N'Golo Kante, Chelsea'nin Manchester City'i 1-0 mağlup ettiği maçın ardından 'Maçın oyuncusu' ödülünü de aldı.

Bir kez daha maçın en iyisi

Kante, yarı finalde Real Madrid ile oynanan iki maçta da bu ödülü alan futbolcu olmuştu. Böylece Fransız futbolcu, Chelsea'nin son 3 Şampiyonlar Ligi maçında 'Maçın oyuncusu' seçilme başarısı gösterdi.

Sahanın en kısa futbolcusu olan Kante, buna rağmen Chelsea'de en fazla hava topu mücadelesi kazanan futbolcu oldu.

Kimseye geçilmedi

Maç boyunca Manchester City futbolcularına bir kez bile geçilmeyen Kante, 10 kere sahipsiz top kazandı ve orta sahanın en iyisi olarak dikkat çekti.

Son 5 yılda ne yaptı?

N'Golo Kante'nin son 5 yılda başardıkları da büyük bir alkışı hak ediyor. 5 yıl içinde Kante, 2 kez Premier League şampiyonu, 1 kez Dünya Kupası şampiyonu, 1 kez Avrupa Ligi ve 1 kez de Şampiyonlar Ligi kupası kazandı...

YORUMLAR

  • 0 Yorum