Nefes kesen maç, penaltılar ve zafer

İsviçre, normal süresi ve uzatma dakikaları 3-3 biten maçta penaltılar sonrasında Fransa'yı mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Nefes kesen maç, penaltılar ve zafer
29 Haziran 2021 - 00:48
EURO2020'de nefes kesen maç! Mbappe ve Fransa yıkıldı, İsviçre turladı. 120 dakikası 3-3 sona eren karşılaşmada İsviçre penaltı atışlarında Fransa'yı mağlup etti ve EURO2020'de çeyrek finale yükseldi.

İsviçre 15. dakikada Seferovic'in golüyle 1-0 öne geçerken, ilk yarı bu sonuçla sona erdi. İkinci yarı ise bambaşka bir 45 dakika izledik. 

Her şey Lloris'in kurtarışıyla başladı

İsviçre karşılaşmanın 55. dakikasında Seferovic'e yapılan müdahale sonrasında penaltı kazandı. Ancak penaltıda Hugo Lloris, Ricardo Rodriguez'e gol izni vermedi. Fransa bu dakikadan sonra psikolojik üstünlüğü ele aldı. Karim Benzema 57. dakikada ve 59. dakikada attığı gollerle takımını 2-1 öne geçirdi.

Oyun üstünlüğünü sürdüren Fransa'da 75. dakikada sahneye Pogba çıktı. Pogba ceza yayının dışında yaptığı nefis vuruşta topu ağlara gönderdi ve belki de turnuvanın en güzel gollerinden birine imza attı.

İsviçre geri döndü

İsviçre 81. dakikada Seferovic ile skoru 3-2'ye getirdi. İsviçre pes etmedi ve 90. dakikada Gavranovic'in golüyle skoru 3-3'e getirdi. Mücadelenin normal süresi 3-3 sona erdi.

Penaltılarda Mbappe yıkıldı

Uzatma dakikalarında skor değişmezken kazananı penaltılar belirledi. İsviçre ilk 5 penaltıyı gole çevirirken, Fransa adına Mbappe 5. penaltıda kaleci Sommer'i geçemedi ve turu geçen taraf İsviçre oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum