Neustadter ısrarı sürüyor

Fenerbahçe'nin deneyimli stoper ve orta sahası Roman Neustadter, Rusya'da transferin gözdesi oldu. Spartak Moskova, Rus pasaportlu futbolcu için 4 milyon euro'yu gözden çıkardı.

Neustadter ısrarı sürüyor
11 Eylül 2017 - 09:56 - Güncelleme: 11 Eylül 2017 - 17:17

Fenerbahçe'nin deneyimli stoper ve orta sahası Roman Neustadter, Rusya'da transferin gözdesi oldu. Spartak Moskova, Rus pasaportlu futbolcu için 4 milyon euro'yu gözden çıkardı. Fenerbahçe'nin henüz  stoper transferini tamamlamadığı için satmaya yanaşmadığı Neustadter için Spartak Moskova, kesenin ağzını açtı.

Fenerbahçe'de beklenen performansı sergileyemeyen ama birden fazla mevkide görev alabilmesi nedeni ile kulübenin vazgeçilmezi olan futbolcu, tatmin edici bir bonservis bedeli getirmesi halinde satılacak. Rusya milli takımı forması da giyen futbolcu, 2018 Dünya Kupası'nda da boy gösterecek.

Fenerbahçe, oyuncunun satılması halinde kadrosuna rotasyon için yeni bir stoper olacak. Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa'ya erken veda etmesi nedeniyle oyuncunun UEFA listesine kaydedilmesi gibi bir sorun da olmayacak. Fenerbahçe'de Yiğithan'ın sakatlığının da beklenenden önce iyileşmesi, kulübede Aykut Kocaman'ın işini kolaylaştırıyor.

Simon Kjaer'in satışı sonrasında Roman Neustadter, kadronun vazgeçilmezleri arasında yer aldı. Ancak hazırlık maçlarında ve ilk resmi maçlardaki performans düşüklüğü nedeniyle Sarı Lacivertli ekip, yeni bir stoper arayışına girmişti.

Neustadter, hem Rusya hem Almanya milli forması ile A Milli Takım düzeyinde forma giyen ilk futbolcu oldu. Yıldız oyuncu, 2012'de Almanya forması ile Hollanda ve Ekvador maçlarında form giydi. Hatta 66 dakika oyunda kaldığı Ekvador maçında bir de gol kaydetmeyi başardı. Daha sonrasında deneyimli stoperin Rusya milli takımı tarafından davet edilmesi sonrasında ortalık karıştı.

Neustadter, Rusya'dan gelen milli daveti de kabul etti ve şuan Rus milli takımında forma giyiyor. Almanya'nın hazırlık maçı düzeyinde iki defa şans vermesi, oyuncuyu elinden kaçırmasında önemli bir etken oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum