Nikola Kalinic'ten Avrupa basketboluna eleştiri

Fenerbahçe'nin en önemli isimlerinden Nikola Kalinic, yoğun maç trafiği ve bazı kurallar hakkında Twiter'dan eleştirilerde bulundu. Başka oyuncular da ona destek verdi.

Nikola Kalinic'ten Avrupa basketboluna eleştiri
12 Haziran 2017 - 10:49 - Güncelleme: 12 Haziran 2017 - 13:36

Turkish Airlines EuroLeague'de zafere ulaşan Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Ligi final serisinde de Beşiktaş karşısında 2-0 öne geçerken 81. maçına çıktı. Sarı-Lacivertliler'de bu mücadelelerin 65'inde yer alan Nikola Kalinic ise bu kadar yoğun bir maç trafiğinde olmalarını eleştirdi. Ayrıca Sırp oyuncu doping testleri ve organizasyon hakkında yorumda bulundu. 

"NBA İLE AYNI SAYIDA MAÇA ÇIKIYORUZ"

Öncelikle çok sayıda maça çıktıklarını vurgulayan Kalinic, "Avrupa'da profesyonel bir basketbol oyuncusu olarak "Onların" istediği kadar maça çıkıyorsunuz. NBA ile aynı sayıda" ifadelerine yer verdi. 

"SON 5 SEZONDA 20-30 GÜN TATİL YAPTIM"

Yoğun maç trafiğinin kendilerine dinlenme ve tatil yapma fırsatı vermediğini belirten Kalinic, "Ama yaz tatiliniz yok. Mesela benim durumumda, son 5 sezonda toplamda belki 20-30 gün tatil yaptım. Bu da 1825 günün 30'u" ifadelerine yer verdi. 


DOPİNG TESTİ SAYISINA ELEŞTİRİ

Ayrıca çok sayıda doping testine girilmesi hakkında da eleştiri yapan Sırp oyuncu, "'Onların' istediği kadar doping testine gidebilirsiniz" diye tweet attı. 


TOP DEĞİŞİMİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Bununla beraber THY EuroLeague ve Spor Toto Basketbol Ligi'ndeki topun da farklı olmasına tepki gösteren Kalinic, "Haftada iki kez top değiştiriyorsun? (Bunu NBA'de hayal etsene)" ifadelerini Twitter'dan paylaştı. 

EKSİKLİĞİ SÖYLEDİ

Ayrıca Avrupa'da basketbolun organizasyonuna da eleştiri getiren Nikola, "Hakemleri şikâyet etmek istediğinizde gidecek hiçbir yeriniz yok. Bunlar benim ilk aklıma gelen şeyler" ifadelerini kullandı. 


"SONRA NEDEN OYUNCULAR NBA'E GİTMEK İSTİYORLAR MERAK EDİYORLAR"

Oyuncuların NBA ya da Avrupa dışında başka bir yere gitmesinin yaşananlarla birlikte sürpriz olmadığını vurgulayan 25 yaşındaki oyuncu, "Her şeyin ardından neden oyuncular ilk fırsatta NBA'e ya da başka bir yere gitmek istiyor diye merak ediliyor" ifadelerine yer verirken #Korumayok etiketini kullandı. 


"EUROLEAGUE ZAFERİNİ KUTLAYAMADIM"

Son olarak doping konusunda kişisel olarak yaşadığı bir sıkıntıyı örnek veren Fenerbahçeli oyuncu, "Örneğin ben EuroLeague zaferini takım arkadaşlarımla kutlayamadım çünkü doping testine gitmek zorundaydım" diyerek tweet'lerine son verdi.


AARON JACKSON YAŞADIKLARININ DUYURULMASINI İSTEDİ

Nikola Kalinic'in tweet'lerine ilk destek CSKA Moskova forması giyen Aaron Jackson'dan geldi ve Birleşik Amerikalı oyuncu basketbol haber sitelerini ve EuroLeague'i etiketleyerek, "Hepinizin oyuncular ne hissediyor bunu yazmanız lazım" şeklinde bir paylaşım yaptı. 


LANGFORD DA DESTEK VERDİ

Jackson'ın tweet'i üzerine Keith Langford da paylaşım yaparak "Beni de dahil ederek yazın" ifadelerini kullandı. 


NACHBAR DA KATILDI

Son olarak bir dönem Efes forması giyen ve şu anda Real Betis'de oynayan Bostjan Nachbar da diğer isimlere katılarak "Beni de ekleyin" tweet'ini yazdı. 


Emre Okkay - futboo.com 

YORUMLAR

  • 0 Yorum