Obradovic'ten EuroLeague'e özel röportaj

EuroLeague'de şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe'de zaferin mimarı Zeljko Obradovic, organizasyona özel açıklamalarda bulundu.

Obradovic'ten EuroLeague'e özel röportaj
29 Mayıs 2017 - 13:18 - Güncelleme: 29 Mayıs 2017 - 13:37

Turkish Airlines EuroLeague'de Olympiakos'u devirerek mutlu sona ulaşan Fenerbahçe'de koç Zeljko Obradovic, organizasyonun resmi sitesi için Javier Gancedo'ya konuştu. İşte futboo.com çevirisiyle tecübeli çalışırıcının EuroLeague.net'e röportajı...

"FENERBAHÇE TARAFTARLARI İÇİN BİR HAYAL GERÇEKLEŞTİ"

"Fenerbahçe'ye dört yıl önce takımı Avrupa'nın en iyi ekibi yapma fikriyle geldim. Bence yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Son üç yılda Final Four'a kaldık ve adım adım ilerleyerek şampiyonluğu kazandık. Fenerbahçe taraftaları için bir hayal gerçekleşti."


"ŞAMPİYONLUĞU KUTLAMA ŞEKLİ DEĞİŞMİYOR"

"Şampiyonluğu bir takımla ilk kez kutlamak özel tabii ki. Ama kutlama şekliniz daima aynı. Herkes EuroLeague şampiyonu olmak ister aynı benim Partizan, Joventut ve Fenerbahçe'de ilk kez yaşadığım gibi."

"SADECE 7 MAÇTA TAM KADRO OLDU"

"Geçtiğimiz sezon ne olduğunu bilerek bu yıla hazırlandık. Başlangıçtan beri en iyi formumuzu yakalamak için çok fazla çalıştık, bu yolda sakatlıklar da yaşadık. Daha önce de söylediğim gibi 30 normal sezon maçının sadece 7'sinde tam kadro olduk. Şanslıyız ki en önemli maçlarda, play-off'larda herkes sağlıklıydı."

"DEPLASMANDA PANATHINAIKOS GALİBİYETLERİ KIRILMA NOKTASIYDI"

"Panathinaikos karşısında deplasmanda aldığımız galibiyet sezonun kırılma noktalarındandı, buna şüphe yok. Zorlu maçlardan önce çok sıkı çalışmaya başladık. 15 oyuncunuz da sağlıklı olduğunda sevdiğiniz şekilde çalışabiliyorsunuz. Sezonun o bölümünde çok ciddi bir yoğunluğa ve daha kısa idmanlara ihtiyacınız oluyor. Tabii ki iyi sonuç da yardımcı oldu. Pana'yı deplasmanda bir değil iki kez yenmemiz çok işimize yaradı."


"REAL'İ FARKLI BİR ŞEKİLDE OYNAMAYA İTTİK"

"Real Madrid'e hazırlanırken onların nasıl oynamayı sevdiğini ve topu çok iyi dolaştırarak çok asist yaptıklarını biliyorduk. Onları oynamaya alışık oldukları oyundan farklı bir şekilde oynamaya ittik. Maçı her alanda tamamen kontrol ettik. Maçın haklı galibiydik."

"BU YIL KAZANMAYI GERÇEKTEN HAK ETTİK"

"Geçtiğimiz sezon finalde kazandığımız tecürübe bize bu yıl yardımcı oldu diyebiliriz. Olympiakos karşısında çok konsantreydik ve sonuna kadar sağlam kaldık. İkinci çeyrekte küçük bir düşüş yaşadık. Buna rağmen ikinci yarıda bütün alanlarda ilk devreye göre gelişim gösterdik ve sonunda asla pes etmeyen ve sonuna kadar savaşan bir takıma karşı galibiyet aldık. Bu yıl kazanmayı gerçekten hak ettik."


"EKPE'NİN PERFORMANSI ÇOK ETKİLEYİCİYDİ"

"Ekpe'nin hem yarı finalde hem de finaldeki performansı çok etkileyiciydi. Bence MVP ödülünü almayı hak etmişti. Ayrıca diğer oyuncularım da çok iyi oynadılar, tek kişilik bir şov değildi. Nikola Kalinic'in iki maçta da performansı şapka çıkarılacak cinstendi. Çok sıkı çalıştı ve takıma çok yardım etti. Ayrıca Bogdanovic, Vesely ve Datome de faydalı oynadılar. Takımı oyunuydu bizimki. Tabii ki yine de eğer birisi Ekpe gibi oynarsa, MVP ödülünü kazanmayı hak eder."


"ŞAMPİYONLUĞU KÜÇÜK DETAYLAR BELİRLER AMA BİZ DOMİNE EDEREK KAZANDIK"

"İyi bir takım olmaktan EuroLeague şampiyonluğuna gitmek için bizim yaptığımız gibi büyük adımlar atmanız lazım. Herkes geçtiğimiz sezon iyi bir takım olduğumuzu söylüyordu ama onların söylemine göre bir hücum ribaundu ile şampiyonluğu kaçırdık. Geçtiğimiz yıl Final Four'da uzatmalarda kazanırken finalde yine ekstra sürede kaybettik ve bu da şampiyonluk için küçük detayların ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Ancak bu yıl biz hem Real Madrid hem de Olympiakos maçlarını domine ettik. Takımım ne kadar yetenekli olduğunu gösterdi. Hepsinin ötesinde bütün oyunculara tebrikler."

"İSTANBUL BİR BASKETBOL ŞEHRİ OLDU"

"Türkiye'ye ilk EuroLeague zaferini getirdiğim için çok gururluyum. Daha önce de söylediğim gibi İstanbul'un her köşesinde insanların basketbol hakkında konuştuğunu fark edersiniz. İstanbul bir basketbol şehri oldu. EuroLeague'i kazanmak herkes için büyük bir hayalin gerçeğe dönüşmesi oldu. EuroLeague'i kazandık ve şimdi Türkiye'de play-off zamanı. Bunun ardından gelecek sezona da aynı arzu ile hazırlanacağız. Eğer birisi hayal edip, arzu duyuyorsa her şeyi gerçekleştirebilir."

"EN BÜYÜK MOTİVASYONUM PARKEYE ÇIKMAK"

"Benim ana motivasyon kaynağım idmana gelip, parkeye çıkmak ve oyuncularımla çalışmak. Bu benim için en büyük motivasyon. Çünkü işimi, yaptığım şeyi seviyorum. Mesleğimi yaptığım için çok mutluyum ve bunun dışında ekstra motivasyona ihtiyacım yok. Bu, bu şekilde ve devam ettiği sürece de böyle olacak. Koç olmaya devam edeceğim."

Emre Okkay - futboo.com dış haberler

YORUMLAR

  • 0 Yorum