Orman'ın Kartal'ı para basıyor

Feda diyerek takımın başına geçtiği 2012’den bu yana izlediği transfer politikası ve projelerle Beşiktaş’a hem sportif anlamda başarı hem de ciddi bonservis katkıları sağlayan başkan Fikret Orman,

Orman'ın Kartal'ı para basıyor
13 Temmuz 2017 - 17:19

Yıldırım Demirören yönetiminden sonra başına geçtiği Beşiktaş Kulübü’ne başarılı bir ivme kazandıran başkan Fikret Orman, kazanılan şampiyonlukların yanı sıra önemli bonservis getirileri de sağladı. 

FIFA’nın Fair Play engeline takılmayan ve son iki sezonu futbolda şampiyon olharak kapatarak büyük iş başaran, oyuncu satışlarından da ciddi şekilde kar siyah-beyazlılar, Orman’la birlikte bu süre zarfından tam 42.75 milyon euro bonservis elde etti. 

MCGREGOR’LA BAŞLADI

Başkan Orman’ın transferdeki ilk kazancı 2012 yılının temmuz ayında bonservissiz alınan kaleci Allan McGregor oldu. Başarılı file bekçisi bir sezon Beşiktaş forması giydikten sonra Hull City’e 1.75 milyon euro bedelle transfer oldu. 

2014’te ise Chelsea’den 6 milyon euroya alınan Demba Ba, bir sezon sonra 13 milyon euro bedelle Shanghai Shenhua’ya transfer oldu. 

Kulübün alt yapısından yetişen genç yıldız Atınç Nukan, 2014 yılında gösterdiği performansla Avrupa devlerinin dikkatini çekti. Alman kulübü Leipzig’e transfer olan Nukan, kulübüne tam 5 milyon euro para kazandırdı. Atınç, Bundesliga’ya çıkma başarısı gösterince Beşiktaş 1 milyon euro bonusa da hak kazandı. 

Siyah-beyazlı kulüp, 2011’de Adanspor’dan 2 milyon euroya kadrosuna kattığı Ersan Gülüm’ü 2016’da Hebei China Fortune’a 7 milyon euroya sattı. 

2014 yılında kiralık olarak takıma kazandırılan Jose Sosa, 2015 yılında 2 milyon euro bonservisle takıma dahil oldu. Gösterdiği performansla Avrupa’dan birçok teklif alan Arjantinli oyuncu tercihini Milan’dan yana kullandı. vatandanhaber.com’un haberine göre, oyuncunun bu tercihi Beşiktaş’a 7.5 milyon euro kazandırdı. 

SON KAZANÇ MARCELO'DAN

2015/16 sezonunun devre arasında kiralık olarak Hannover’den takıma kazandırılan Marcelo Guedes ise 2 milyon euroya Kartal’a imza attı. Oyuncu gösterdiği performansla Beşiktaş’ta şampiyonluklar kazanırken, Lyon’dan gelen cazip teklifi geri çeviremedi ve siyah-beyazyı kulübe 7.5 milyon euro kazandırarak Ligue 1’de mücadele etmek için imza attı. 

Orman’ın döneminde giden futbolculardan kazanılan paralar şöyle:

McGregor       1.75m 

Demba Ba       13m 

Atınç Nukan    6m 

Ersan Gülüm   7m 

Jose Sosa       7.5m 

Marcelo           7.5m 


YORUMLAR

  • 0 Yorum