Orman ve Güneş'ten transfer açıklamaları

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, beIN Sports’un Şenol Güneş’le röportaj yaptığı Vodafone Park’taki canlı yayına sürpriz konuk oldu. İkili, sezonu değerlendirirken transferler konusunda da önemli açıklamalar yaptı.

Orman ve Güneş'ten transfer açıklamaları
04 Haziran 2017 - 15:11

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyonluğun ardından Süper Lig’in yayıncı kuruluşu beIN Sports’a özel röportaj verdi. Bugün Vodafone Park’ta gerçekleşen canlı yayında Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi de sürpriz yaparak röportaja dahil oldular.

Şenol Güneş beIN Sports muhabiri Ömer Güvenç’in sorularına şu yanıtları verdi: “Güzel konularla gündem yaratmak varken sürekli bir gerginlik yaratılıyor. Başkanın da zorlukları var. Bu sene 'Transferi hoca mı, yoksa başkan mı yapar?' konuşulmak isteniyor. Bazen başkanla çatışıyoruz da ama bu fikirle ilgili. Spekülasyon çıkıyor. Yapılan şeyden başka bir boyuta geçiliyor. Alınan her oyuncu değerlidir. Giden de değerlidir ama oynatamamıştır. Ben mazaret değil çözüm üreten olmak istiyorum. Sezon başında Demba Ba'nın gitmesini istemedim ama şartlar bunu gerektirdi.

“RICARDO NEYSE ATINÇ DA O”

Benim için Ricardo neyse Atınç da odur. Herkes takımın bir parçasıdır. Talisca ve Aboubakar’ın kiralık alınması doğru değil. O gün öyle gerekiyordu. İki tane genç oyuncu aldın, iyi de kötü de oynasa gidecekler. Aboubakar devamlı oynasa, Cenk de oynamasa Cenk'i kaybettim. O gün de öyle gerekiyordu. Onun için mucize yapıldı.

Burada oynadığımız Gençlerbirliği maçında Ümit Özat elimi öpmeye çalıştı. Ona doğru koşarak da gelirken, fiziğiyle alay etmişim gibi oldu… Başkan da tabii benden genç, yakışıklı. Ben olmayan bir şeyi söylemem.

“SOSA İÇİN ÇOK DİRENDİM”

Bir basamak daha yukarı çıkmamız gerekiyor. Burada yeterli değiliz. Yaptıklarımızla bugünü yaşıyoruz. Mevcut oyuncularla yukarı çıkmak için iki misli çalışacaksın. Herkes üzerine koyması gerekir. Bu da yetmeyebilir. O zaman transfer yapacaksın. Aboubakar ve Demba Ba'nın takımda kalmasını isterim.

Bir ara kaleci açıldı. Neuer'i alırsın tamam! Fabri'yi alacaktık, sakatlık geçirdi onun yerine Boyko'yu aldık. Tolga geçen sezon iyi olmasına rağmen baskı nedeniyle kaleci aldık. Kaleci transferi istemiyorum. Çok iyi bir kaleci var ve uygunsa da alırız.  Geçen yıl Sosa gitmesin diye çok direndim. Ama olmadı, gitti.

Her basamağı bir bir atlayacaksın. Ben zaten zirveye gitmek istiyorum.  Yavaş yavaş ama emin adımlarla çıkmalıyız.

Daha sonra, Ahmet Nur Çebi ile birlikte yayına katılan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da özellikle transfer konusunda önemli açıklamalar yaptı. Orman şunları söyledi: “Bazı oyuncuların durumunun netleşmesi lazım. Aboubakar için uğraşıyoruz ama istediğimiz kıvamda gitmiyor. Alternatiflere de bakıyoruz."

“TORNAVİDA VE MATKAP VAR!”

Fikret Orman, transferi gündemde olan Domagoj Vida’nın gelip gelmeyeceği sorusuna, “Tornavida ve matkap da var” yanıtını verirken şöyle devam etti: “Neticede profesyonel bir iş var. Bizim hedefimiz kupayı almak. Futbol takımının da geliri artıyor. Adım adım geldik buralara. Futbol takımında ilk sene bence daha rahat şampiyonluktu. Bu sene stat olmasına rağmen daha çok zorlandık. Ben de çok zorlandım. Allah'tan karakterli oyuncu yapısı var. Bu sene bunun üzerine ihtiyaç duyulan oyuncuyu tutabilirsek çıtayı yukarı atmış oluruz. Dünyanın en iyi golcüleri Cenk ya da Aboubakar mı? Değil. Ama takım önemli."

“BEŞİKTAŞ’TA DEĞER VERİLİYOR”

Bu arada Şenol Güneş, Beşiktaş Kulübü ile olan sözleşmesi için de şunları söyledi: “Ahmet Bey ile görüştüm ve 1 yıl mukavele imzaladım. Trabzon'da şartlar sizi zorladı ve yıpranıyorsunuz. Ben de bunu kabul ettim. Mukavele tarihi tabii önemli ama daha önemlisi karşılıklı güvendir. Para konusu işin içine girince titizlenirim. Benim için işimi yapmanın mutluğu vardır. Benim en büyük mutluluğum işimi doğru yapabilmek. Bir insana değer ve saygı gösterilirse en büyük mutluluk veriliyor. Ben değerli olmak istiyorum. Beşiktaş'ta bana verilen değerin farkındayım.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum