Pierre-Emerick Aubameyang gidebileceği takımlar

Arsenal ile yeni sözleşme konusunda görüşmelerini sürdüren Pierre-Emerick Aubameyang, Avrupa'nın önemli kulüplerinin de listesinde yer alıyor. Gabonlu golcünün vereceği karar merakla bekleniyor.

Pierre-Emerick Aubameyang gidebileceği takımlar
14 Ağustos 2020 - 01:55
FUTBOO | Borussia Dortmund'dan 2018 yılında 63 milyon euroya transfer edilen ve Premier League'e her sezon damgasını vuran Arsenal'in golcüsü Pierre Emerick-Aubameyang'ın geleceği merak ediliyor. Bu sezon Arsenal'de 44 maçta 29 gol, 3 asistlik performans sergileyen Gabonlu yıldız, kulübüyle yeni sözleşme konusunda görüşmelerini sürdürse de önemli kulüplerden ilgi görüyor.

Barcelona

Katalan ekibi, kadrosunda Luis Suarez olmasına rağmen uzun süredir Aubameyang'ı kadrosuna katmak istiyor. İki oyuncunun arasındaki yaş farkı yalnızca iki olması, bu transferin geleceğe yatırım olarak düşünülmediğini anlayabiliriz. Ancak kısa vadede Suarez-Aubameyang-Messi üçlüsü, hem La Liga'da hem Şampiyonlar Ligi'nde ciddi fark yaratabiliriz.

Real Madrid

Yıllardır yeterince değer verilmeyen Karim Benzema, bu sezon Real Madrid'i La Liga'da şampiyonluğa taşımayı başardı. Ancak onun üzerindeki yük her geçen sezon artıyor. Jovic'ten de beklenen verimi alamayan Madrid ekibi, Aubameyang transferiyle hem hücum hattını çiftleyebilir hem 30 yaş üstü bu iki oyuncuyu dengeli bir şekilde kullanabilir.

Juventus

Serie A'yı mutlu sona ulaşan Juventus, Şampiyonlar Ligi'nde bir kez daha hüzün yaşadı. Özellikle gol yükü Ronaldo'nun üstüne binerken Gonzalo Higuain'den gelen katkı çok sınırlı oldu. Arjantinli forvet bu sezon 44 maçta yalnızca 11 gol atabildi. Gelecek sezonda yerini Aubemayang'a bırakması kimseyi şaşırtmayacaktır.

Atletico Madrid

Alvaro Morata... Diego Costa... Joao Felix... Bu 3 oyuncunun geçtiğimiz sezondaki toplam gol sayıları 29. Yani Aubameyang'ın tek başına ulaştığı rakam... Savunma ve orta saha kurgusu olarak Avrupa'nın en başarılı kulüplerinden biri olan Atletico Madrid, hücum konusunda ciddi sorunlar yaşadılar. Bunu çözmek için de Aubameyang garanti bir isim gibi duruyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum