Premier League şampiyonluk adayları

Premier League'de heyecanın başlamasına kısa bir süre kaldı! Son şampiyon Liverpool, 30 yıl sonra gelen ünvanını korumak isterken Manchester City, Manchester United, Chelsea ve hatta Arsenal ile Tottenham şampiyonluk için yarışın içinde olacak. Peki hangi takımlar avantajlı, hangilerinin şampiyonluk planları daha gerçekçi?

Premier League şampiyonluk adayları
10 Eylül 2020 - 17:11
FUTBOO | Liverpool, geçtiğimiz sezon 30 sene aradan sonra Premier League şampiyonluğuna ulaşmış ve hasreti sona erdirmişti. Şimdi hedefleri bu başarıyı bir seri haline dönüştürmek. Ancak bu o kadar da kolay olmayacak.

Pep Guardiola'nın takımları kolay kolay iki sezon kötü performans sergilemez. Chelsea gerçekten herkesin isteyebileceği bir kadro kurdu, Manchester United müthiş hücum hattıyla her geçen gün daha çok üstüne koyuyor. Arsenal, Arteta ile zoru başarmak istiyor, Jose Mourinho önderliğindeki Tottenham ise bir hayali gerçekleştirmenin peşinde...

Kısacası bu sezon Premmier League'de şampiyonluk yarışı bir başka olacak. Peki bu yarışta hangi takımlar daha avantajlı?

Son şampiyon Liverpool, 30 sene sonra kazandıkları bu ünvanı devam ettirmek istiyor. Çok sansasyonel transferlere imza atmadılar ancak Klopp'un elinde zaten çok iyi bir kadro bulunuyor. Yine Mane, Salah ve Firmino üçlüsü, savunmadan Van Dijk, Alexander Arnold, Henderson, Fabinho gibi isimlerle Klopp'un öğrencileri yine şampiyonluğun en büyük adayı! Rakipler artık onlara daha farklı gözle bakacaklar, şampiyonluk yarışındaki rakipleri güçlendi. Yani geçen sezondan çok daha zor olacak onlar için ama her ne olursa olsun Jürgen Klopp'un takımı şampiyonluğun en büyük favorisi.
Bu Chelsea bir başka Chelsea

Frank Lampard'ın takımı bu sezon çok başka! Ajax'tan Hakim Ziyech, RB Leipzig'den Timo Werner, Leverkusen'den Kai Havertz ve diğerleri...
Gerçekten Chelsea bu sezon transferde çok yerinde hamleler yaptı, en azından kağıt üzerinde yapılan transferler çok iyi. Belki de Mourinho'nun o efsane döneminden sonra Chelsea ilk kez bu kadar güçlü bir kadro ile mücadele edecek.

Frank Lampard henüz kariyerinin başında da olsa, aslında bu işi başarabilecek tecrübeye sahip. Eğer uyum sorunu yaşamazlarsa, ya da sezon içinde ilginç sıkıntılarla karşılaşmazlarsa Chelsea, en az Manchester City kadar Liverpool'u zorlayacaktır.

Pep Guardiola eski günlerin peşinde

Pep Guardiola'nın takımlarının sezonu kupasız kapatmasına çok alışkın değiliz. Hele ki Pep'in takımlarının iki sezon üst üste şampiyon olamaması...

Bu gerçekten pek gördüğümüz bir şey değil. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu Liverpool'a kaptıran City, bu kez kupaya uzanmak istiyor. Ancak Pep'in takımındaki bazı sorunları da çözmesi şart. Geçen sezon zaman zaman çok sıkıntı yaşadılar. Bazen savunma hataları, bazen hücumdaki istikrarsızlık, onların başını çok ağrıttı. Agüero'nun henüz tam anlamıyla alternatifini de bulamadılar. Bir santrafor transferi gelecek mi? Bu da belirsiz. Elbette Pep'in elinde iyi bir takım var ancak bu takım geçtiğimiz sezonun üstüne koymak zorunda. Ayrıca bu kez Liverpool ile yarışta yer alacak takımlara Chelsea ve Manchester United'ın da eklenmesi bekleniyor. Yani Liverpool'u geçmek isteyen, bunu ciddi anlamda yapabilecek potansiyeli olan rakipleri de daha fazla.

Kırmızı Şeytanlar iyi yolda

Ole Gunnar Solskjaer ile her geçen gün daha iyiye giden Manchester United, kadro olarak da geçen sezondan daha iyi. Bruno Fernandes geçen sezon ikinci yarıda dahil olmasına rağmen büyük fark yarattı ki, bu sezon ilk haftadan itibaren bu katkıyı verme şansına sahip. Ayrıca Ajax'tan transfer edilen Donny van de Beek de bu sezon Premier League'de takımına önemli bir katkı verebilir. Zaten Rashford, Martial, Lingard'a da sahipler. İşler sarpa sarpazsa Manchester United da bu sezon Liverpool'u epey terletecek ekipler arasında yer alıyor.
Arteta ve Mourinho zoru deneyecek

Açıkçası Arsenal ve Tottenham'ın şampiyonluk ihtimalleri gerçekten çok düşük ancak futbolda her sonuç var. Pep'in yanında eğitimini tamamlayan Arteta, Arsenal'e biraz hareketlilik getirdi, bu çok açık. Tabii yeter mi? Yetmez. Ama çok daha iyi performans gösterip bunu sezonun geneline yayarlarsa Arsenal en azından son haftalara kadar şampiyonluk yarışının içinde kalabilir.

Tottenham için de çok iyi şeyler söylemek zor. Çok para harcamadılar, en azından henüz. Forvette Kane dışında bir alternatifleri yok, kadro olarak rakiplerinin gerisindeler ancak bir Jose Mourinho faktörü var. Ne olursa olsun Mourinho'nun başında olan bir takım, her an her şeyi yapabilir. Geçen sezon Mourinho göreve geldikten sonra takım biraz kıpırdanmıştı. Bu sezona da yansıtabilirler mi? Beraber göreceğiz.

Premier League ilk hafta fikstürü

12 Ekim Cumartesi

Fulham - Arsenal
C. Palace - Southampton
Liverpool - Leeds
West Ham - Newcastle

13 Ekim Pazar

WBA - Leicester
Tottenham - Everton

14 Ekim Pazartesi

Sheffield United - Wolves
Brighton - Chelsea

YORUMLAR

  • 0 Yorum