Premier League sezon değerlendirmesi

Premier League'de yine bizi müthiş bir sezon bekliyor. Son transferlerle birlikte heyecan daha da artmış durumda. Premier League sezon değerlendirmesi ile karşınızdayız.

Premier League sezon değerlendirmesi
12 Ağustos 2021 - 13:27
FUTBOO | Çoğu kişiye göre Avrupa'nın en iyi ligi. Çok sayıda üst seviye takım olması, müthiş rekabet, yıldız futbolcular derken Premier League için futbolun 'NBA'si desek abartmış olmayız herhalde. Peki bizi Premier League'de bu sene neler bekliyor?

Son şampiyon Manchester City ile başlayalım. Geçen sezonun şampiyonu, bu sene daha da kuvvetlendi! Jack Grealish hamlesi oldukça heyecan verici. Pep Guardiola, Harry Kane'i de istediklerini söyledi. Kane'i de almaları halinde inanılmaz bir hücum hattı bizi bekliyor demektir. Guardiola'nın Grealish'i nasıl kullanacağı da merak konusu. De Bruyne, Mahrez, Sterling ile zaten harika olan hücum hattı şimdi daha da iyi. City, yine şampiyonluğun en büyük adayı gözüküyor.

MANU'dan şampiyonluk transferleri

Manchester'ın diğer tarafında da işler iyi gidiyor. United, Jadon Sancho ve Raphael Varane hamleleriyle şampiyonluk yarışı içinde olacağının mesajını sezon başından verdi. Solskjaer ile devam eden MANU, kadro uyumunu yakalarsa çok can yakabilir. 

Jürgen Klopp'un takımı Liverpool, kadroyu büyük oranda korudu. Orta sahadan Wijnaldum eksildi, savunmaya Konate eklendi. Geçen sezon takımda çok sakat vardı. Bu sene özellikle Van Dijk'ın dönmesiyle beraber Klopp'un gerçek Liverpool'unu izleyebiliriz. 

Şampiyonluk için kapışacak 4 takım

Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Chelsea'nin hedefi ise bu sene Premier League şampiyonluğu. Tuchel çok iyi bir uyum yakaladı. Romelu Lukaku transferinin de bitme aşamasında olduğu söyleniyor. Lukaku hamlesi ile Chelsea, ciddi bir şampiyonluk adayı olur. Şampiyonluk için bu 4 takım arasında amansız bir yarış bizi bekliyor.

Zirveyi kim zorlayabilir?

İlk 4'ü zorlayacak takımların da Tottenham, Arsenal, Leicester ve Aston Villa olacağını düşünüyoruz. Tottenham, Kane'i kaybederse sezon onlar için çok zorlu olabilir. Arsenal, son senelerde hep bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Onlar için de iddialı konuşamıyoruz. Leicester, kadrosunu korudu. Son 2 sezondur kılpayı Şampiyonlar Ligi'ni kaçırıyorlar. Oturmuş bir takım, yine çok can yakabilirler.

Sürpriz adayları?

Aston Villa ise Grealish'i kaybetmesine rağmen Bailey, Buendia, Ings gibi müthiş transferler yaptılar. Hedefleri olan bir takım. Jack Grealish olmamasına rağmen bu sene onları dikkatle izlemek lazım. Bir sürpriz yapabilirler. 

Everton, Wolves, S'oton, West Ham gibi takımlar da her zaman dikkat edilmesi gereken ekipler. Bu takımlardan da bir sürpriz görürsek şaşırtıcı olmayacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum