R.Dilmen: Derbiyi kaybederse Riekerink gider

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, TRTSpor'da Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yorumladı

R.Dilmen: Derbiyi kaybederse Riekerink gider
16 Kasım 2016 - 09:00

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, TRTSpor'da Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yorumladı.

Bir yerde Kadıköy rekoru kırılacak. Bu hafta olur. 3-5 sene sonra olur. Bizim zamanımızda tribünler yarı yarıyaydı. Artık ev sahibi avantajı çok var.

Arena'da oynanan karşılaşmalarda Galatasaray'ın üstün olduğunu görürüz. Fenerbahçe, Beşiktaş'a 11, Trabzonspor'a 19 maçtır kaybetmiyor. Bundan sonra ev sahipleri zor kaybeder.

BASKI ALTINDA ADVOCT

Galatasaray adına bir kahraman çıkacak. Şu an baskı altında Riekerink değil Fenerbahçe antrenörü olur. Kaybederse Advocaat tarihe geçer.

MOTİVASYONA GEREK YOK

Bu maçlar çok farklı. Galatasaray-Fenerbahçe maçları çok başka. Acayip bir duygudur. Fenerbahçe-Galatasaray maçında hiçbir başkanın destek vermesine ihtiyaç yoktur. Oyuncular zaten maçı bir maç öncesinden düşünmeye başlar. Özel bir motivasyona gerek yoktur.

SINAVI GEÇTİ

Hem Mehmet Topal hem Ozan olmazsa formatlar değişebilir. Fenerbahçe'nin 9 oyuncusu belliydi. Aatif transfer listesindeydi. Son 2 haftadır formayı aldı. Sınavı geçtiğini düşünüyorum. Derbide oynarsa sürpriz sayılmaz. Önemli özellikleri var.

UÇAKTAN İNER OYNAR

Muslera uçaktan iner oynar. Enteresan bir profesyonel. Serdar Aziz ile başlamaz. Uzun süredir oynamıyor. Kesin oynamayacaktır.

SNEIJDER VE PODOLSKI...

Sneijder çok eleştiriliyor ancak gözü kapalı oynatacaksın. Bu maçları defalarca oynamış. Sneijder, Podolski gibi oyuncular oynamalı.

RIEKERINK İLE DEVAM EDİLMEZ

Galatasaray yenilirse, Riekerink ile devam etmeyeceklerini düşünüyorum. Yeni bir arayışa gidilecektir. Selçuk-De Jong- Tolga'yı hep birlikte oynatabilir. Riekerink, 1 puana üzülmez. Fenerbahçe üzülür.

FENERBAHÇE İÇİN KAPANIR

Fenerbahçe kaybederse, devre arasına kadar Advocaat kalır ancak 2016-2017 sezonu Fenerbahçe için kapanmış olur.

İLK VE SON OLABİLİR

Beşiktaş-Galatasaray maçı taraftar bakımından iyi geçti. Fenerbahçe-Galatasaray maçında taraftar daha sorunlu. Bir de basketbol maçından sonra...İnşallah bir problem olmaz. Bu ilk ve son seyircili maç olabilir. Umarım olmaz.

KJAER GİTMEZ

Sosa ile ilgili bir bilgim yok. Kjaer'in devre arasında gideceğine ihtimal vermiyorum.

: Hürriyet