RAPOR | Chelsea herkesi heyecanlandırdı

Premier League'de geçen sezon dördüncü tamamlayan Chelsea, bu sene zafere ulaşabilir mi? Londra ekibinin son durumu nedir? Şampiyonluk artı ve eksileri nelerdir?

RAPOR | Chelsea herkesi heyecanlandırdı
11 Eylül 2020 - 14:33
FUTBOO | Frank Lampard ve gençlerle yeni bir macera... Liverpool ve Manchester City'nin kadroları ve oyunları oturmuş olması sebebiyle bu senenin en çok merak edilen takımlarından biri şüphesiz Chelsea...

Geçen sezon transfer yasağı, kısıtlı kadro ve Lampard'ın ilk senesi olmasına rağmen ilk 4'e girmeyi başaran maviler, bu sene şampiyonluk ipini göğüslemek için sezona başlayacak. Rakiplere bakıldığında elbette kolay değil ancak Londra ekibinin de artık önemli silahları var.

Çaylaklık dönemi bitti

Frank Lampard, geçen sezon takımın başına geçtiğinde üzerinde hiçbir baskı yoktu. Hem transfer yasağı hem de büyük bir takımda ilk senesi olması sebebiyle kimse ondan şampiyonluk beklemiyordu. Genç teknik adam, bu durumu iyi kullanarak istediği oyunu futbolcularına oynattı ve şartlara göre de başarı oldu. Şimdi ise teknik direktörlükte seviye atlayıp atlayamayacağını anlayacağı sezona başlayacak.
Hücum hattı iştah kabartıyor

Chelsea, yaz transfer döneminde kadroya önemli takviyeler yaptı. Premier League ekibinin hücum hattı Kai Havertz, Timo Werner, Hakim Ziyech, Pulisic ve Mount gibi isimlerden oluşacak. Saydığımız tüm oyuncular, geçen sezonu formda geçirdi. Ligde birçok takımın savunmasına büyük sorunlar çıkaracakları şimdiden görülüyor.

Gençlik başımda duman...

Havertz(21), Werner(24), Ben Chilwell(23), Hakim Ziyech(27), Malang Sarr(21), Mason Mount(21), Pulisic(22), Fikayo Tomori(22) ve son olarak teknik direktör Frank Lampard(42). Başarıya aç, coşkulu, korkusuz ve tempolu gençler... Bu yaş ortalaması elbette bazı dezavantajları beraberinde getirecektir ancak şampiyonluğu Chelsea'den daha çok kazanmak isteyen bir takım bulmak, bu sezon için zor olacak.

Savunmaya nokta transfer

Geçen sezon da genel olarak hücum konusunda sorun yaşamayan Lampard, savunmadaki tecrübe eksikliğiyle sık sık yüzleşmek zorunda kaldı. Thiago Silva hamlesi, şampiyonluk yolunda hem tecrübe hem oyun anlamında Chelsea'ye önemli avantaj sağlayacak.

Yıllardır birlikte oynuyorlar

Chelsea'nin zafer yolundaki en önemli dezavantajı ise elbette rakipleri. Hem Liverpool hem Manchester City, uzun yıllardır benimsediği oyun anlayışı ve birlikte sahada olmaya alışmış kadrolara sahipler. Bu yolda Chelsea'nin tökezleme kredisi yok. Rakipleri çok iyi ve onlar 'en iyi' olmak zorunda.

YORUMLAR

  • 0 Yorum