Premier League'de gol kralı adayları

Premier League'de son yıllarda gol krallığı yarışı büyük çekişmelere sahne oldu. Peki bu sezon hangi isimler yarışta daha avantajlı? Jamie Vardy üst üste ikinci kez krallık tacını takabilir mi? Son kralı hangi isimler zorlayabilir?

Premier League'de gol kralı adayları
12 Eylül 2020 - 03:26
FUTBOO | Premier League'de gol kralı olmak... Belki de Şampiyonlar Ligi hatta Dünya Kupası'nda gol krallığı sevinci yaşamak kadar değerli bir zafer gibi görülmeye başlandı. Ligin yükselen kalitesi ve yaşanan büyük rekabet, gol krallığı yarışının da takip edilmesine neden oldu. İşte gelecek sezon bu yarıştaki en önemli adaylar...

Jamie Vardy (Leicester City)

Geçen sezon ligde 23 gol atan Vardy, Aubameyang'ın yalnızca 1 golle geçerek ipi göğüsledi. Bu sezon da bu yarışın doğal adaylarından biri olacak. Attığı kritik gollerle Leicester'ın geçen sezonki başarısında büyük rol oynayan 33 yaşındaki santrfor, şüphesiz bu kez daha ciddi bir yarışın içine girecek. 
Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal)

Geçen sezonu 22 golle ikinci sırada tamamlasa da inanılmaz bir form grafiği yakaladı. FA Cup ve Community Shield'da attığı goller takımına 2 kupa birden kazandıran Aubameyang, yeni sezona fazlasıyla iştahlı başlayacaktır. 2018-2019 sezonunda krallık unvanını alan Gabonlu golcü, bu yarışı bir kez daha kazanmak için önemli bir aday.

Mohamed Salah (Liverpool)

Salah, 2017-2018 sezonunda 32 golle bu sevinci yaşarken 21. yüzyılın en golcü kralı olmayı başarmıştı. Bir sezon sonra ise 22 golle takım arkadaşı Mane ile krallığı paylaştılar. Geçtiğimiz sezon 19 gol atan Mısırlı yıldız, Vardy'nin 4 gol gerisine düştü. Ancak Liverpool'un şampiyonluğa erken ulaşması da bu durumu fazlasıyla etkiledi. Rekabetçi bir sezonda Salah yine gol krallığın en önemli adaylarından biri olacaktır.

Timo Werner (Chelsea)

Premier League'in yeni golcüsü Timo Werner... Chelsea'nin Leipzig'ten 53 milyon euroya kadrosuna kattığı Alman oyuncunun, nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor. Henüz Premier League tecrübesi olmayan Werner neden bu listede yer alıyor? Yetenekleri ve takım yapısı... Geçen sezon Bundesliga'da 34 maçta 28 gol, 8 asistlik performans sergileyen 24 yaşındaki yıldız, yeteneklerini bu arenada da gösterecektir. Ayrıca Werner'in arkasında Pulisic, Kai Havertz, Hakim Ziyech gibi oyuncuların yer alacağını vurgulamak gerekiyor.
Marcus Rashford (Man. United)

Romelu Lukaku'nun ayrılığı sonrasında forvet hattında takımının bir numaralı ismi haline gelen 22 yaşındaki golcü, geçtiğimiz sezon oyununda ciddi aşama kaydetti. Elbette Bruno Fernandes transferinin de onu olumlu etkilediğini söyleyebiliriz. İyi kurgulanmış bir hücum hattıyla birlikte Rashford da gol krallığı yarışında yer alabilir.

Harry Kane (Tottenham)

Son yılların en kötü Tottenham takımında bile geçen sezon 18 gol atmayı başaran Kane, bu yarışı 2015-2016 ve 2016-2017 sezonları olmak üzere 2 kez kazandı. Sakatlık sorunları yaşamazsa ve Tottenham da ortalama bir sezon geçirirse Kane yine gollerini atmaya devam edecektir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum