Real Madrid-Juventus finaline saatler kaldı

Real Madrid ile Juventus’u bugün karşı karşıya getirecek Şampiyonlar Ligi finali için heyecan doruk noktaya çıkmış durumda.

Real Madrid-Juventus finaline saatler kaldı
03 Haziran 2017 - 13:15

Şampiyonlar Ligi finalinde bu akşam Real Madrid ile Juventus karşı karşıya gelecek. Karşılaşma TSİ 21.45’te başlayacak ve dev finale Cardiff'te Millenium Stadı ev sahipliği yapacak. 

TRT 1'DEN YAYINLANACAK

İki ekip arasındaki Galler'in başkenti Cardiff'te oynanacak karşılaşma 21:45'ten itibaren TRT 1'den canlı yayınlanacak. 

19. BULUŞMA OLACAK

Bu büyük final, Şampiyonlar Ligi tarihinde iki ekibin karşı karşıya geldiği 19. maç olacak. İki tarafın da 8’er kere kazandığı 18 mücadeleden iki de beraberlik çıkmıştı. İtalyan ekibinin 21 golüne Real Madrid, 18 golle yanıt vermişti. 

KAYBETME ALIŞKANLIĞI BİTECEK Mİ ?

6 Haziran’da oynanacak maç, Kupa 1’de 11 şampiyonlukla rekortmen olan Real Madrid ile bundan önce finali tam 5 kez kaybetmiş Juventus arasında oynanacak. En son final kaybını 2015’te başka bir İspanyol takımı olan Barça’ya karşı alan İtalyan devi, turnuvanın Şampiyonlar Ligi formatına dönüşünün ardından çıktığı 5 finali de kazanan Real Madrid karşısında zafer arayacak.

1998’İN RÖVANŞI

İki Avrupa devi bundan önce en son final karşılaşması 1998 Şampiyonlar Ligi'nde oynamış şimdilerde Madrid’in menajerliğini yapan Zinedine Zidane’ın da 11 oynadığı maçta İspanyol temsilcisi, Juve’yi 1-0 mağlup ederek 7. şampiyonluğuna ulaşmıştı.

REKORTMEN REAL

Bundan önce Şampiyonlar Ligi finalinde tam 14 kez finale çıkmış olan Real Madrid, 11 şampiyonluk ile turnuvanın rekortmeni konumunda. İtalyan tarafında ise final performansları pek iç açıcı değil. 8 defa Şampiyonlar Ligi finali oynayan Juventus, bu finallerden yalnızca 2 tanesini kazanarak kupayı evine götürmüştü.

RONALDO VE BUFFON ÖNE ÇIKIYOR

Bu maç ayrıca iki güçlü Ballon d’Or adayını da karşı karşıya getirecek. İstatistiklerde bu sezon Messi’nin bir hayli altında kalan Cristiano Ronaldo, eğer bu kupayı Real Madrid için kazanırsa yüksek ihtimalle Avrupa’nın en prestijli ödülünün de sahibi olacak. Öte yandan Juventus’un 39 yaşındaki efsanevi kalecisi Buffon’un da ödül için arkasında büyük bir kamuoyu desteği var. Eğer Juventus bu finali kazanmayı başarırsa, İtalyan filebekçisi ödülün tek ‘kaleci’ sahibi olabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum