Rize'nin umudu, büyüklerin pişmanlığı

Transferinden beri kariyeri sebebiyle birçok taraftarın heyecanlanmasına sebep olan Loic Remy, beklenenin çok üstünde bir performans sergileyerek ligin ilk 8 haftasında 'kral' olmaya geldiğini gösterdi.

Rize'nin umudu, büyüklerin pişmanlığı
13 Kasım 2020 - 15:02 - Güncelleme: 13 Kasım 2020 - 15:08
FUTBOO | Chelsea, Marsilya, Lyon, Lille, Newcasyle United, Getafe, Crystal Palace ve Çaykur Rizespor...

Kariyeriyle bile Süper Lig'de büyük fark yaratacağına herkesi inandıran Loic Remy, Süper Lig'e beklenenin çok üstünde bir başlangıç yaptı. 

Kariyerinin ilk yıllarında Lyon, Nice ve Marsilya'da gösterdiği performansla Chelsea'nin yolunu tutan Fransız yıldız, Londra'da beklenen patlamayı gerçekleştiremedi. 47 maçta 12 gol atabilen Remy, 4 yıllık Premier League macerasına son vererek rotasını İspanya'ya kırdı.



Las Palmas ve Getafe'de az resmi maça çıkmasına rağmen attığı gollerle dikkat çeken Remy, 2018 yılında ülkesinin takımlarından Lille'e imza attı. Ligue 1 ekibinin çıkışında tecrübesiyle önemli katkılarda bulunan Remy, sonunda Türkiye'ye adımını attı.

Üç büyüklerle ismi geçti ama...

Loic Remy, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile sık sık ismi anılmasına karşın kariyeri boyunca gol ortalamasını yıldız forvetler seviyesine çıkaramaması sebebiyle veto yemekten kurtulamadı. 

Burak Yılmaz Lille'e, Remy Rizespor'a

Loic Remy'nin sözleşmesinin sona ermesiyle yerine yine tecrübeli bir forvet almak isteyen Lille, tercihi Burak Yılmaz'dan yana kullanırken Fransız golcünün rotası ise Türkiye oldu. Şu ana kadar hem Burak hem Remy, bulundukları ülkeye damgalarını vurmayı başardı.

Kariyerindeki ilk hat-trick

Fransız yıldız, Süper Lig'de forma giydiği 7 maçta 6 gole ulaştı ve gol krallığı yarışını Alanyaspor'dan Davidson ile paylaşıyor. 

Ayrıca Loic Remy, Ankaragücü karşısında 3 gol atarak da 12 yıllık profesyonel futbolculuk kariyerinde ilk kez hat-trick yaptı. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum