Roma son dakikada Şampiyonlar Ligi'nde

Roma efsane kaptanı Totti'nin futbola veda ettiği maçta, Genoa'yı evinde Perotti'nin son dakika golüyle mağlup ederek ligde 2. sırayı aldı.

Roma son dakikada Şampiyonlar Ligi'nde
28 Mayıs 2017 - 20:34 - Güncelleme: 28 Mayıs 2017 - 21:14

Serie A’nın son hafta mücadelesinde 2.lik yarışındaki Roma, Genoa’yı zorlandığı maçta 3-2 mağlup etti ve Şampiyonlar Ligi biletini kaptı.

ERKEN GOLE ROMA'DAN HIZLI CEVAP

Roma Olimpiyat stadında maç şok bir golle başladı. 3. dakikada Pellegri skoru konuk ekip adına 1-0 yaptı. Ev sahibi ekibin cevabı gecikmedi ve 10. dakikada Dzeko maçı dengeledi. 19’da Dzeko, 21’de El Shaarawy gole yaklaştı ama sonuç çıkmadı. 40. dakikada Bosnalı yine gole yaklaştı ama ilk yarı 1-1 sona erdi.

PEROTTİ İLE ŞAMPİYONLAR LİGİ GELDİ

İkinci yarıda sahnede tekrar Dzeko vardı 48. dakikada gole yaklaştı ama takımını öne geçiremedi. Sezonu 2. bitirebilmek için Roma’ya galibiyet lazımdı. 68. dakikada El Shaarawy golü bulamadı. Beklenen gol 74. dakikada efsane isim  Daniele De Rossi’den geldi ve Roma 2-1 öne geçti. 79'da Genoa Lazovic ile şok bir gol buldu ve durum tekrar eşitlendi. Roma 90. dakikada Perotti ile son dakikalarda öne geçti ve maçı 3-2 galip bitirmeyi başardı.

Roma bu galibiyetle 87 puana ulaştı ve ligi 2. bitirerek direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Genoa ise 36 puanla ligi 16. sırada tamamladı.

EFSANE VEDA ETTİ

Dakikalar 54'ü gösterdiğinde, hafta içinde son maçına çıkacağını açıklayan Roma'nın sembol futbolcusu Francesco Totti oyuna dahil oldu ve tribünler kaptanlarını ayakta alkışladı. Maç sonunda İtalyan futbol efsanesi futbola veda etti.

Görkem Candan - futboo.com


YORUMLAR

  • 0 Yorum