Rusya ikinci yarıda açıldı

Avrupa Basketbol Şampiyonası son 16 maçında Rusya, Hırvatistan'ı 101-78 mağlup etmeyi başardı.

Rusya ikinci yarıda açıldı
10 Eylül 2017 - 23:25 - Güncelleme: 10 Eylül 2017 - 23:30

Avrupa Basketbol Şampiyonası son 16 turunun kapanış mücadelesinde Rusya ile Hırvatistan Sinan Erdem Spor Salonu'nda kozlarını paylaştı. Rusya, Hırvatistan'ı 101-78 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı ve çeyrek finalde Yunanistan'ın rakibi oldu.

Maça iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. İki takımın hücum anlamındaki mücadelesi adeta görülmeye değerdi. Bol sayının çıktığı ilk periyodu Rusya 25-23'lük skorla önde tamamlamayı başardı. İkinci çeyreğe iki takım biraz daha temkinli girdi. Rusya farkı arttırmak istese de Hırvatistan buna izin vermedi. Özellikle Rusya'da Shved'in performansı belirleyici oldu ve takımlar soyunma odasına Rusya'nın 46-42'lik üstünlüğüyle gitti. Bu andan itibaren ise Rusya maçın kontrolünü tamamen eline aldı. Üçüncü çeyrekte sert savunma anlayışını uygulamaya başlayan Ruslar, hücumda da doğru işler yapınca Hırvatistan karşısında final periyoduna 72-57'lik üstünlükle girdi. Maçın final periyodunda iki takım da sonucu kabullenmiş bir şekilde oynadı. Hırvatistan da Rusya da sanki bir hazırlık maçı oynuyormuş gibi oynadılar ve Rusya, Hırvatistan'ı 101-78 mağlup etmeyi başardı.

Maçın en skoreri Hırvatistan adına 28 sayı kaydeden Bojan Bogdanovic olurken, Rusya'da Alexey Shved 27 sayı, 4 ribaund ve 12 asistle hem Rusya'nın hem de maçın kahramanı oldu. Hırvatistan bu mağlubiyetle 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na son 16 turunda veda ederken, Rusya ise çeyrek finale yükseldi. Rusya'nın çeyrek finaldeki rakibi Yunanistan oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum