Rusya müthiş geri dönüşle yarı finalde

Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında Yunanistan ile Rusya Sinan Erdem Spor Salonu'nda kozlarını paylaştı. Rusya, son çeyrekteki etkili oyunu ve müthiş geri dönüşüyle Yunanistan'ı 74-69 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı.

Rusya müthiş geri dönüşle yarı finalde
13 Eylül 2017 - 20:42

Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında Yunanistan ile Rusya Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Rusya, maçı 74-69'luk skorla kazanıp adını yarı finale yazdırırken, Yunanistan ise turnuvaya çeyrek final aşamasına veda etti.

Maça iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. İki takım da öne geçtiği sürelerde farkın açılmasına izin vermeyerek skoru 15-15'e getirse de son anlarda Yunanistan etkili oyunuyla ilk çeyreği 24-17'lik üstünlükle kapattı. Maçın ikinci periyoduna yine Yunanistan'ın akıllı ve sert savunması damga vurdu. Savunmayı iyi yaptığı anlarda hücumdan da boş dönmeyince Yunanistan bir ara farkı 13 sayıya kadar çıkardı. Sonrasında molayla beraber oyuna daha dengeli giren Rusya farkı azaltarak soyunma odasına 37-31'lik skorla yenik gitti. Maçın üçüncü periyodu ise yine karşılıklı basketlerle başladı. Bu andan sonra Rusya adına Shved'in devreye girmesiyle Rusya bir anda farkı eritmeye başladı. Öyle ki maçın son anlarında Yunanistan'a karşı 12-4'lük bir seri yakaladı ve takımlar final periyoduna Yunanistan'ın 53-51'lik üstünlüğüyle gitti. Final periyoduna da Rusya iyi başlayan taraf oldu. Üst üste potasında sayılar gören ve dengesini yitiren Yunanistan maçta skor üstünlüğünü de kaybetti. Son anları tam bir heyecan fırtınası gibi geçen maçı Rusya 74-69'luk skorla kazandı ve adını yarı finale yazdırdı.

Maçın en skoreri Rusya adına 28 sayı kaydeden Alexey Shved olurken, Yunanistan'da Calathes'in 25 ve Printezis'in 19 sayısı galibiyete yeterli olmadı. Fenerbahçe Doğuş forması giyen Yunan oyuncu Kostas Sloukas ise maçı 7 sayı, 1 ribaund ve 2 asistle tamamladı. Rusya bu galibiyetin ardından Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda adını yarı finale yazdırdı. Rusya'nın rakibi bu akşam oynanacak Sırbistan - İtalya maçının galibi olacak. Yunanistan ise 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na çeyrek finalde veda etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum