Ryan Babel: ''Arkadaşlık uygulamaları futbolculara yasak olmamalı''

Ryan Babel Özel | Konuk yazarımız Ryan Babel, geçtiğimiz günlerde Beşiktaş’ın, bir arkadaşlık uygulamasını kullanması nedeniyle genç oyuncu Emirhan Delibaş ile yollarını ayırmasını Futboo.com için değerlendirdi.

Ryan Babel: ''Arkadaşlık uygulamaları futbolculara yasak olmamalı''
26 Şubat 2024 - 13:25 - Güncelleme: 26 Şubat 2024 - 13:25

Ülkemizde uzun yıllar forma giyen ve Beşiktaş’ta da oynayan Ryan Babel, siyah-beyazlı ekibin geçtiğimiz günlerde bir arkadaşlık uygulamasında hesabı olması nedeniyle genç oyuncu Emirhan Delibaş ile yollarını ayırmasını değerlendirdi.

Ryan Babel, Beşiktaş’ın sadece bu sebepten bir genç oyuncuyu göndereceğine inanmadığını söyledi. Hollandalı yıldız konuyla ilgili ''Bence bu hikayenin farklı bir boyutu var... Beşiktaş'ın sadece bir arkadaşlık sitesinde profili olduğu için genç bir oyuncuyu kovacağına inanmıyorum. Bugüne kadar Beşiktaş'ta pek çok oyuncunun bu tarz profilleri vardı ve bunda yanlış bir şey de yok. Bence bu işin altında başka nedenler var'' ifadelerini kullandı.

Hollandalı yıldız Avrupa’da forma giyen birçok oyuncunun bu tarz hesabının olduğunu ve bunun o kulüpler için sorun olmadığını da dile getirdi. Babel, ''Bu çok normal bir durum. Avrupa’da da birçok oyuncunun bu tarz sitelerde hesabı olabiliyor. Eğer futbolunu, kulübünü etkilemiyorsa, genç bir oyuncunun bir arkadaşlık sitesinde hesabının olmasının kime, ne zararı olabilir ki?'' ifadelerini kullandı.

Dünyada birçok örneği var

Futbol dünyasında daha önce benzer birçok örnek ile karşı karşıya gelmiştik. Real Madrid’in yıldız oyuncusu Jude Bellingham, bir dönem kız arkadaşından ayrılmasının ardından daha çok ünlü isimlerin kullandığı arkadaşlık uygulaması olan Raya’ya katılmıştı. Yıldız oyuncu profilinden birçok kez arkadaşlarıyla birlikte paylaşımlar da yapmıştı.

İngiliz yıldız Mason Mount da bir dönem online arkadaşlık uygulamasına kayıt olmuştu. Ocak 2023'te sevgilisinden ayrılan Mason Mount, o dönem uygulamada profil açmıştı.


Avrupa basınında da geniş yer buldu

Beşiktaş'ın Emirhan Delibaş'ın sözleşmesini feshetmesi aynı zamanda Avrupa basınında da geniş yankı uyandırdı. İngiliz basınının önde gelen gazetelerinden Daily Mail, konuyu okuyucularına ''Beşiktaş, 24 yaşında olduğunu iddia ettiği çevrimiçi flört profilinin viral hale gelmesinin ardından 21 yaşındaki oyuncunun sözleşmesini feshetti'' şeklinde aktardı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum