Ryan Babel'in derbi endişesi!

Ryan Babel Fenerbahçe - Galatasaray derbisi öncesini Futboo.com için kaleme aldı; ''Endişelerim, korkularım var mı? Ne yazık ki buna 'evet' demek zorundayım; hakem.''

Ryan Babel'in derbi endişesi!
24 Aralık 2023 - 00:25

''Bugüne kadar birçok derbide yer aldım ama sanırım daha iyi atmosferi olanı görmedim. Türkiye'nin iki büyük takımı Fenerbahçe ile Galatasaray'ın oynayacağı derbiden bahsediyorum. Beşiktaş - Fenerbahçe maçlarında da tansiyon çok yüksek oluyordu ama benim deneyimlediğim en iyi atmosfer kesinlikle Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçlardı... 

Türk futbolunun bu iki büyük kulübü Pazar günü yine çok önemli bir derbiye çıkacak. Dünyanın en ateşli derbilerinden birine... Elbette lig çok uzun bir yarış ama şu kesin, derbiyi kazanan çok önemli bir moral elde etmiş olacak. 

Endişelerim, korkularım var mı? Ne yazık ki buna 'evet' demek zorundayım; hakem, hakemler ve VAR... Kesinlikle derbinin ardından yine hakem konuşacağız. Daha farklı bir şeyler söylemek isterdim ancak ne yazık ki durum bu. Türk futbolunda son bir haftada yaşananları hepimiz biliyoruz. Hakemler üzerinde baskı gittikçe artıyor. Zaten hata yapmaya çok müsaitler. Elbette dileğim derbinin sonucuna doğrudan etki etmezler ama ederlerse de benim için sürpriz olmayacak. 

Ben yine de saha içinde kalmaya çalışacağım. Gelelim iki takımın kritik isimlerine... Gol krallığında ilk iki sıradalar, Icardi ve Dzeko. İkisi de inanılmaz kariyere sahip ve hala üst düzey olan golcüler. Bu derbide de bence belirleyici olan isimler forvetler olacak. Forveti daha etkili olan, daha iyi iş yapan takımın derbiyi kazanmasını bekliyorum. Bir de Galatasaray için Muslera faktörü var. Harika bir profesyonel ve takımı çok iyi yönlendiren harika bir kaptan. Bu tip yüksek atmosferleri derbilere nasıl hazırlanması gerektiğini, arkadaşlarını nasıl motive etmesi gerektiğini de çok iyi biliyor.  

Tabii Tadic ve Zaha için de birkaç şey söylemek istiyorum. İki oyuncu da gerçektem bireysel olarak çok yetenekli. Tadic tahmin bile edemediğiniz pasları gerçeğe dönüştürebiliyor. Zaha ise tam bir fişek. Oyun tarzlarımız da birbirine benziyor.  

Bu atmosferi birçok kez yaşamış biri olarak şunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Derbi çok önemli ama lig uzun bir yarış. Derbide kazanan kim olursa olsun, bence iki takımın da şampiyonluk şansı eşit derecede devam edecek. Beşiktaş zaten yarışın çok uzağında kaldı, onlar için şampiyonluktan bahsetmek gerçek dışı olur. Ama derbinin sonucu ne olursa olsun Galatasaray ve Fenerbahçe bu mücadeleyi sezon sonuna kadar taşıyacaktır.

Kim bilir, belki de ligin ikinci yarısındaki derbi şampiyonu belirler...''

Yazar: Ryan Babel


YORUMLAR

  • 0 Yorum