Şampiyonlar Ligi 1. hafta iddaa tahminleri

Beklenen gün geldi, Şampiyonlar Ligi başlıyor! Biz de Şampiyonlar Ligi'nde 1. hafta öne çıkan maçların iddaa tahminlerini kaleme aldık.

Şampiyonlar Ligi 1. hafta iddaa tahminleri
06 Eylül 2022 - 12:33 - Güncelleme: 06 Eylül 2022 - 12:56
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezon bugün başlıyor! Biz de sizler için Şampiyonlar Ligi'nde günün öne çıkan maçlarının iddaa değerlendirmesini kaleme aldık.

İşte Şampiyonlar Ligi'nde günün öne çıkan 3 iddaa tahmini;
 
Dortmund - Kopenhag 
Edin Terzic yönetimindeki Borussia Dortmund, bu sezon Bundesliga'da oynadığı 5 maçın 4'ünü kazandı ancak alıştığımız Dortmund gibi değiller. Sarı siyahlılar bu 4 galibiyetin 3'ünü 1-0'lık skorlarla kazandılar. Dortmund denilince aklımıza daha çok gelirdi ancak bu sene Terzic ile daha temkinli bir takım var.

Bu durumda tabii ki sakatlıkların da etkisinin olduğunu söyleyebiliriz. Erling Haaland'ın ayrılmasının ardından transfer edilen Sebastien Haller'in şanssız hastalığının ardından Adeyemi ve Malen'in de sakatlıkları hücum hattını etkiledi. İleri uçta Modeste oynuyor, iyi de performans veriyor ancak Dortmund'un sakat futbolcularını aradığı da bir gerçek.

Şampiyonlar Ligi play-off eşleşmesinde Trabzonspor'u eleyerek gruplara kalan Kopenhag, bordo mavili takım karşısında 180 dakika boyunca sadece 1 gol yemişti. Oynadıkları son 3 maçın 2'si 2,5 gol alt biterken kalelerinde 2 gol gördüler. Bu maçta da öncelik olarak savunmayı düşüneceklerini sanıyorum. Kopenhag'ın sıkı savunması, Dortmund'un ise bu sene hücumda tam anlamıyla ritim yakalamaması ile birleşince bu maçın ilk yarısında fazla gol sesi çıkmaz diye düşünüyoruz.

Dortmund: Kobel; Meunier, Hummels, Schlotterbeck, Guerreiro; Bellingham, Özcan; Hazard, Reus, Brandt; Modeste
Copenhagen: Ryan; Kristensen, Khocholava, Vavro, Diks; Zeca; Daramy, Falk, Lerager, Claesson; Cornelius  
Sevilla - Manchester City
Manchester City'de şu an tam bir Erling Haaland çılgınlığı yaşanıyor. City ile çıktığı 6 maçta 9 gol atan Haaland, insanüstü bir performans sergiliyor. Pep Guardiola ve öğrencileri, geçtiğimiz yıllarda Şampiyonlar Ligi'nde beklediği sonuçları alamadı. İki sene önce final, geçen sene yarı final gören City, artık kupayı almak istiyor. Bu hedef doğrultusunda iyi başlangıç çok önemli.

City için bu maçtaki tek sorun, defans hattında Walker ve Stones'un sakatlık durumları... Ake'nin bek, yeni transfer Akanji'nin de ilk 11'de başlamasını bekleyebiliriz. Bu sezon oynadığı her maçta gol atan Premier League'in son şampiyonu, oynadığı 6 maçın 4'ünde en az 3 gol attı.

Ev sahibi Sevilla ise sezona korkunç bir şekilde başladı. La Liga'da oynadığı 4 maçın 3'ünü kaybeden ve 1 beraberlik alan Sevilla, sadece 1 puan alabildi. Oynadığı her maçta gol yiyen İspanyol ekibinin savunma hattında ciddi sıkıntıları var. Son olarak da bu sahada Barcelona'ya 3-0 yenilirken bu sorunlar bir kez daha görüldü. Karşınızda Manchester City gibi hücum anlamında çılgın bir takım varken bu tarz sorunlar başınızı ağrıtabilir. Bir tarafta defans sorunları, diğer tarafta çok kolay gol atabilen bir takım... Sevilla'da oynanacak bu maç için bizim tercihimiz 2,5 gol üst şeklinde olacak.

Sevilla: Bounou; Jesús Navas, Gudelj, Nianzou, Acuña; Jordán, Fernando, Rakitić; Lamela, Rafa Mir, Gómez
Manchester City: Ederson; João Cancelo, Rúben Dias, Akanji, Aké; De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva; Mahrez, Haaland, Foden
Tahmin: 2,5 Üst - 1,37
 
Dinamo Zagreb - Chelsea
Chelsea için bu sezon işler istedikleri gibi gitmiyor. Thomas Tuchel'in ekibi, Premier League'de oynadığı ilk 6 maçın 2'sini kaybetti. Bu 2 yenilgi, deplasmanda oynanan Leeds ve Southampton karşısında geldi. İki deplasmanda da oldukça etkisiz bir Chelsea vardı.

Tuchel'in takımında şu an net bir forvet diyebileceğimiz biri yok. Havertz ve Sterling gole en yakın oyuncular olarak gözüküyor. Aubameyang transferi bunun için önemliydi. Ayrıca Mason Mount sezona çok formsuz girdi. İşin savunma kısmında da ciddi sıkıntılar var. Sadece ilk hafta maçında kalesini gole kapatabilen Chelsea, son 5 maçtır gol yiyor. Fofana transferi bu anlamda takıma güç katacaktır. Chelsea'nin son 5 maçı 2,5 gol üst ile bitiyor ve bu seriye bir yenilerini daha eklemelerini bekliyoruz.

Hırvatistan şampiyonu Dinamo Zagreb, özellikle iç sahada etkili oynayabilen bir takım. Chelsea'ye karşı gol atmaları da çok sürpriz olmayacaktır. Favori tabii ki Chelsea ancak Dinamo Zagreb'i Hırvatistan'da yenmek çok kolay bir iş değil. Oynadıkları son 4 maçın tamamı 2,5 gol üst şeklinde bitti. Ayrıca oynadıkları son 20 resmi maçın 19'un da gol atmayı başarmış bir takım. Zagreb'de gollü bir maç bizleri bekliyor.

Dinamo Zagreb: Livaković; Ristovski, Josip Šutalo, Perić, Ljubičić; Ademi, Mišić; Ivanušec, Baturina, Oršić; Petković
Chelsea: Arrizabalaga; Chalobah, Koulibaly, Fofana; James, Jorginho, Kovačić, Chilwell; Mount, Sterling, Havertz
Tahmin: 2,5 Üst

YORUMLAR

  • 0 Yorum