Şampiyonlar Ligi finali Real Madrid-Juventus maçı ne zaman hangi kanalda

Real Madrid ile Juventus'un karşı karşıya geleceği Şampiyonlar Ligi finali 3 Haziran Cumartesi günü oynanacak.

Şampiyonlar Ligi finali Real Madrid-Juventus maçı ne zaman hangi kanalda
31 Mayıs 2017 - 16:48

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde son şampiyon Real Madrid ile en son 21 yıl önce kupayı kazanan Juventus Galler'in başkenti Cardiff'te karşı karşıya gelecek. 

TRT 1'DEN YAYINLANACAK 

İki ekip arasında 3 Haziran Cumartesi günü Galler'in başkenti Cardiff'te Millennium Stadı'nda 21:45'te oynanacak mücadele TRT 1'den canlı yayınlanacak. Ayrıca Tivibu platformu da karşılaşmayı ekranlara taşıyacak. 

TARİH YAZMAK İÇİN SAHADA OLACAK

Tarihte Devler Ligi'ni 11 kez ile en çok kazanan takım olan Real Madrid, 12. şampiyonluğu için sahaya çıkacak. Juventus ise 1996'dan beri çıktığı son 4 finali kaybederken, İspanyollar karşısında sahaya 21 yıllık şampiyonluk hasretine son vermek için çıkacak. 

LİGDE ŞAMPİYON JUVENTUS

Serie A'da son haftalarda zorlanan Zebralar, bitime bir hafta kala Crotone'yi yenerek üst üste altıncı toplamda da 33. şampiyonluğuna ulaşmıştı. 

REAL HASRETE SON VERDİ 

Ligde en son 2012'de mutlu sona ulaşan Real Madrid, Zinedine Zidane önderliğinde La Liga'daki dört yıllık hasretine son vererek Barcelona'nın önünde şampiyonluğunu ilan etti. İspanyol devi toplamda 33. kez kupayı kaldırdı. 

JUVENTUS İKİ MAÇI DA KAZANDI

Juventus, yarı final ilk maçında Monaco’yu deplasmanda 2-0 yenerken, evindeki rövanşta da Fransız temsilcisi karşısında 2-1’lik üstünlük sağlayarak finale yükselmişti. 

REAL MADRİD İLK KARŞILAŞMADA BİTİRDİ 

Real ise Madrid derbisi niteliğindeki yarı final eşleşmesinde Atletico'yu ilk maçta 3-0 yenerken, rövanşta 2-1’lik yenilgi aldı. Real Madrid, ilk karşılaşmadaki skor avantajıyla finale yükselen taraf oldu. 

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ NEREDE OYNANACAK?

Juventus ile Real Madrid arasındaki Şampiyonlar Ligi final maçının oynanacağı, Cardiff’te bulunan ve yapımı 1999 yılında tamamlanan 75 bin seyirci kapasiteli Millennium Stadı, Galler Rugby Federasyonu’na ait.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum