Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk adayları

Premier League'de heyecanın başlamasına kısa bir süre kaldı! Peki hangi takımlar avantajlı ve kupaya daha yakın?

Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk adayları
27 Ekim 2020 - 04:15
FUTBOO | Son şampiyon, Bayern Münih gösterdiği performansla turnuvaya damgasını vurmuştu. Elbette ünvanını korumak isteyeceklerdir ancak uzun zamandır bu kupayı hedefleyen PSG de finalden bir adım öteye gitmek istiyor. İngiliz devleri de tekrar zirveye çıkmanında hedefinde. 

'Artık kupa' dediler, daha da geriye gittiler

Uzun süredir bu kupanın etrafında dolanmasına rağmen mutlu sona ulaşamayan Juventus, Sarri ile işi bitirmek istediler. Ancak geçen sezon onlar için çok daha büyük hayal kırıklığı oldu. Pandemi dönüşünde son 16 turunda Lyon'a elenen Torino ekibi, bir kez daha kupayı kazanmak için mücadele verecektir. Görkemli transferler yapılmamasına rağmen kadroları, favori olmak için fazlasıyla yeterli.
Doğal favori ama...

Elbette Barcelona gibi bir kulüp, bu turnuvalara doğal favori olarak başlar. Ancak geçen sezonki 8-2'lik Bayern Münih hezimetinden sonra işler halen tam olarak rayına oturmadı. Messi krizinin etkilerinin geçmediği de La Liga'da açıkça görülüyor. Yine de kalite ve tecrübe sebebiyle kupayı kazanmaları kimse için sürpriz olmayacaktır.

Final de gördüler, tek adım kaldı

Uzun süredir Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu için yatırımlar yapan ancak son 16 turu ve çeyrek finalin ötesine geçmeyi başaramayan PSG, geçen sezon şeytanın bacağını kırdı ve finale yükselmeyi başardı. Özellikle Mbappe'nin form durumu, Bayern Münih karşısında onları zayıflattı. Bu sene formda bir PSG, yıllardır kurduğu hayali gerçek kılabilir.

Bu Bayern bir başka

Geçen sezon pandemi sonrasında maç kaybetmeyen Bayern Münih, Avrupa'da tüm kupaları müzesine götürmeyi başardı. Elbette bu sene şampiyonlukları kadar Barcelona'yı 8 gol atarak devirmeleri akıllardan çıkmayacak. Peki aynı başarıyı tekrarlayabilirler mi? Bunun olmaması için hiçbir sebep yok. Thiago ve Coutinho ayrılıklarına rağmen kadrodaki istikrarı korumayı başardılar. Lewandowski de sezon hiç bitmemiş, yeni bir sayfa açılmamış gibi gollerini atmaya devam ediyor. Bu sene belki de kupanın en büyük favorisi olarak Bayern Münih'i yazabiliriz.

Bitsin artık bu hasret

Premier League'deki şampiyonluklara rağmen Pep Guardiola'nın tek bir hedefi var. O da bu kupayı, Manchester City ile kazanmak. Geçen sene herkesin finale çıkacağını düşündüğü İngiliz ekibi, çeyrek finalde sürpriz bir şekilde Lyon'a mağlup olmuştu. Bu sezona da beklentinin altında başlamış olsalar da bir Pep Guardiola takımının, Devler Ligi'ni kazanması kimseyi şaşırtmayacaktır.

Premier League hasreti bitince...

Daha önce Klopp ile bu turnuvada mutlu sona ulaşan Liverpool için tek hedef, Premier Leauge'de şampiyonluğu kazanmaktı. Geçen sezon büyük bir farkla bu hasrete de son verdiklerine göre tekrar Şampiyonlar Ligi için hayal kurmaya başlayabilirler. Arzulu, iştahlı ve konsantre olmuş bir Liveprool, Bayern Münih'in en büyük rakibi olacaktır.

Suarez sonrası umutlar arttı

Son yıllarda defalarca final oynamalarına rağmen şampiyonluğun kıyısından dönen Atletico Madrid, Luis Suarez transferiyle birlikte tekrar umutlandı. Diego Simeone ile Avrupa'daki istikrarın simgesi haline gelen Madrid ekibi, hücum oyuncularının formunu yukarı taşımasıyla kupayı müzesine götürebilir.

Diğer doğal favori Real Madrid

İspanya futbolu ciddi anlamda düşüş yaşasa da Real Madrid de Barcelona gibi bu turnuvanın doğal favorisi konumunda. Ayrıca onları ezeli rakiplerinden ayıran bir faktör daha var. Elbette Zinedine Zidane... Her şartta kupa kazanmanın formülünü bulmuş olan Fransız teknik adam, bir kez Real Madrid'i Avrupa'nın en büyüğü yapabilecek mi göreceğiz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum