Şenol Güneş, Beşiktaş'ta rekor kıracak

Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Porto ile oynayacak olan Beşiktaş'ta Şenol Güneş, Siyah Beyazlı kulübün yeni bir rekorunu kıracak. Beşiktaş'ın başındayken 19. Avrupa maçını iple çekiyor.

Şenol Güneş, Beşiktaş'ta rekor kıracak
12 Eylül 2017 - 13:06

Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Porto ile oynayacak olan Beşiktaş'ta Şenol Güneş, Siyah Beyazlı kulübün yeni bir rekorunu kıracak. Beşiktaş'ın başındayken 19. Avrupa maçını iple çekiyor. Siyah-beyazlı ekibin başında 3. sezonuna giren ve bu dönem içinde 18 kez Avrupa kupalarında sahada yer alan Güneş, yarınki mücadeleyle Mircea Lucescu ile ortak olduğu rekorun tek sahibi olacak. Porto maçıyla beraber Şenol Güneş bu ünvanı tek başına taşıyacak.

Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde Avrupa’da oynadığı 18 maçta 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Beşiktaş, bu karşılaşmalarda 29 gol atarken, kalesinde 27 gol gördü.


Lucescu’nun görev yaptığı 2 sezondaki 18 mücadelede ise rakiplerini 6 kez yendi. 4 maçtan beraberlikle ayrılan siyah-beyazlılar, 8 karşılaşmayı ise mağlubiyetle tamamladı. Beşiktaş, Lucescu yönetiminde Avrupa kupalarında 24 gol atmayı başardı, 22 gol yedi.

Beşiktaş’ın başında 7. kez Şampiyonlar Ligi maçında sahada olacak Güneş, siyah-beyazlı takıma bu organizasyonda en çok maç oynatan teknik direktör unvanını da elde edecek. Şenol Güneş, Beşiktaş tarihinde ikinci defa Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın başında olan teknik direktör oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum