Şenol Güneş'ten Guti vetosu

Yönetim'in çoğunluğunun Guti baskısını dikkate alan Başkan Fikret Orman’ın, Şenol Güneş’le tekrar bir araya geleceği ve bu defa Guti Hernandez’in de görüşmede yer alacağı öğrenildi. Orman’ın, 27. Hafta'da oynanacak Çaykur Rizespor maçına kadar bu krizi çözmekte kararlı olduğu belirtildi.

Şenol Güneş'ten Guti vetosu
28 Mart 2019 - 15:08

Bir yandan ekonomik krizle uğraşan ve futbolculara ödeme yapamayan Beşiktaş, diğer taraftan 1 Haziran'dan itibaren Milli Takım'ın başına resmen geçecek olan teknik direktör Şenol Güneş’le yollarını ayıramadığı için sıkıntılar yaşıyor.

Siyah-beyazlı kulüpteki kriz şimdi de Guti Hernandez’e sıçradı. Şenol Güneş’in sezon sonunda A Millî Takım’a gidecek olmasından dolayı teknik direktör arayışında olan yönetimin ilk tercihi Guti olmuştu. Hem Başkan Fikret Orman hem de A Takım’dan sorumlu yönetici Ahmet Kavalcı, kalan haftalarda İspanyol teknik adamın daha fazla sorumluluk alması gerektiğini üstüne basa basa ifade etmişlerdi. Millî mesainin ardından Ümraniye Nevzat Demir Tesislerine dönen Şenol Güneş’le bu konu hakkında bir görüşme yapıldığı öğrenildi. Bu görüşmede Başkan Fikret Orman ve ekibi, Guti’nin daha fazla inisiyatif alması yönünde isteklerini iletirken Güneş’ten gelen yanıt olumsuz oldu. 

Başkan Fikret Orman kararlı

Sezonun kalan bölmümünde geri planda durmayı kabul etmeyen teknik direktör Şenol Güneş’in “Önümüzde çok kritik maçlar var. Buradaki işim henüz bitmedi. İşimi yarım bırakmam. Takımın Şampiyonlar Ligi şansı var. Puan farkı da sadece beş. Bu şartlarda ipleri bir başkasına veremem” diyerek yönetimin isteğine karşı çıktığı öğrenildi. Güneş’in ayrıca Guti’yi yetersiz gördüğü ve çok stresli geçecek olan kalan sekiz haftanın altından kalkamayacağı görüşünde olduğu da gelen bilgiler arasında. Ancak yönetimin bu konudaki ısrarları biteceğe benzemiyor. Yönetim'in çoğunluğunun Guti baskısını dikkate alan Başkan Fikret Orman’ın, Şenol Güneş’le tekrar bir araya geleceği ve bu defa Guti Hernandez’in de görüşmede yer alacağı öğrenildi. Orman’ın, 27. Hafta'da oynanacak Çaykur Rizespor maçına kadar bu krizi çözmekte kararlı olduğu belirtildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum