Şenol Güneş, yeni transferleri neden oynatmadığını açıkladı

"Yeni transferleri oynatmıyor" eleştirisi yapılan Şenol Güneş, sonunda sessizliğini bozdu. Tecrübeli teknik adam haksızlık olabileceğini söyledi.

Şenol Güneş, yeni transferleri neden oynatmadığını açıkladı
30 Ağustos 2017 - 16:43

Son günlerde Beşiktaş'ta çok fazla eleştiri konusu olan "Yeniler neden oynamıyor?" sorunun cevabını Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş cevapladı. Yakın çevresine bu konudaki iddialarla ilgili rahatsızlığını dile getiren tecrübeli teknik adam şu ifadeleri kullandı:

"Benim birinci işim, çalıştırdığım takımı beklenen ve istenen hedeflere ulaştırmak. Bu konuda kendi egomu hiçbir zaman ön planda tutmam. Takımın menfaatlerine uygun kararları almaktan da hiçbir zaman kaçınmam. Eleştirenler şunu görmeli ki, elimde son 2 sezonun şampiyon kadrosu var. Bazı oyuncular gitse de bu takım iki sezondur üst üste Beşiktaş'a şampiyonluk yaşattı. O yüzden öncelikle oynamak ve Beşiktaş'ı temsil etmek onların hakkı. Bu konuda kararlıyım" dediği ifade edildi.

"Adaletli olmaz"

Deneyimli hoca, yeni transferlerin daha iyi olup, formayı kapmaları gerektiğini söylerken sözlerini şöyle tamamladı: "Ortada bir başarısızlık yokken, sırf yeni transfer oldular diye ya da önemli isimler oldukları için diğer oyuncuları kulübeye sokup, yenileri oynatmam doğru olmaz. Bu genel adalet anlayışına da Şenol Güneş'in adaletine de uygun bir seçim olmaz. Takım başarılı gittiği sürece, eldeki oyuncular oynar. Diğerleri de yavaş yavaş kadroya girer, kendini kanıtlar. Oynayandan daha çok katkı sağlayacağını gösterir. O zaman sorun yok. Antrenmanlarda daha çok çalışıp, daha iyi olduklarını gösterirlerse zaten formayı kapacaklardır"

Beşiktaş'ın tecrübeli teknik direktörü, Jeremain Lens, Alvaro Negredo ve Gary Medel'e geride kalan maçlarda ilk onbirde yer vermemiş, Lens'i son Bursaspor maçında hiç sahaya sürmemişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum