Sergen Yalçın istediği ismi açıkladı! Eski Fenerbahçeli

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, transfer gündemiyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulunurken, ilgilendikleri ve ilgilenmedikleri isimleri açıkladı; Aboubakar, Kalinic, Balotelli, Quaresma, Gökhan, Cisse, Ndiaye!

Sergen Yalçın istediği ismi açıkladı! Eski Fenerbahçeli
07 Eylül 2020 - 14:55 - Güncelleme: 07 Eylül 2020 - 15:01
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, düzenlediği basın toplantısında transfer konusunda çok önemli açıklamalarda bulundu.

Sergen Yalçın, basında adı geçen bazı isimlerle ilgilendikleirni doğrularken, transfer gündemlerinde olmayan oyuncuları da açıkladı. Başarılı teknik adam mutlaka bir santrafor takviyesi yapmaları gerektiğini de dile getirdi.

Sergen Yalçın'dan Balotelli açıklaması

Mario Balotelli'nin transferine onay vermediğini söyleyen Sergen Yalçın, 'Mario Balotelli transferine onay vermedim. Şöyle dedim; 'Benim soru işaretlerim var, yüksek maliyeti olan bir oyuncu için bu riski almam. Siz istiyorsanız alın.' Maliyeti, seviyesi uygunsa kapımız herkese açık. Kararlar ortak alınıyor. Beşiktaş'ın santraforu bellidir, gidersin alırsın! Kafamızda soru işareti olan bir forvet transferi yapamayız. Balotelli transferine ben nasıl onay verebilirim? Net değilim, kimse net değil. Beşiktaş'ın forveti geldiği zaman skor yapacak, takıma katkı sağlayacak' ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Josef de Souza'nın transferine sıcak baktığını da dile getiren Yalçın, 'Josef de Souza transferine sıcak bakıyorum. Eğer şartlar uygun olursa transferini düşünebiliriz' dedi.

Quaresma, Ndiaye gibi isimlerle ilgilenmediklerini dile getiren Sergen Yalçın, 'Badou Ndiaye transfer planlarımız arasında yok. Yaşı yüksek oyuncuları alıp uzun süreli kontratlar yapmayacağız. Sadece santrafor oyuncumuz 30 yaş ve üzeri olabilir. Diğer bölgelere yaşı yüksek oyuncular almayacağız. Ricardo Quaresma ihtimali yok. Quaresma zamanında iyi hizmetler verdi, ben de zamanında oynadım, iyi işler yaptım... Futbol bir gün gelir ve biter. Quaresma da bizim için bitti. Gökhan Töre ile ilgileniyoruz. Malatyaspor ile sorununu çözerse, kapımız açık' ifadelerini kullandı.

Santrafor konusunda ilgilendikleri isimleri açıklayan Yalçın, 'Aboubakar, Ze Louis, Cisse, Kalinic... Hepsi listemizde.. Aboubakar'ın bir sakatlığı var, bunu biliyorum ve kendisi kontrolden geçecek. Listemizde 2 isim daha var. Bize en faydalı olan ismi, en kısa süre içerisinde almak zorundayız. Birisi mutlaka olmak zorunda' dedi.

Sergen Yalçın'ın öne çıkan diğer açıklamaları;

'Geçen sezon bittikten sonra takımımızın yüzde 70'i ayrıldı. İki oyuncumuz kontratını feshetti, boşa çıkan oyuncular ayrıldı. Burak Yılmaz hariç ayrılıkların hiçbiri bizim kontrolümüzde değildi.'

'Geçen sezon ulaşabileceğimiz pozisyona ulaştık. Ancak pandemi döneminden dolayı Şampiyonlar Ligi maçını çok erken oynadık. Bu bizi hazırlıksız yakaladı. O maçla ilgili eleştiriler aldık, bunlar da normaldi. Bunlar kimine göre bahane kimine göre değil.'

'Keşke gitmeseydi dediğim oyuncu Muhammed Elneny! Çok iyi bir oyuncu ama maliyeti yüksek. İzlediyseniz, Arsenal'in Liverpool maçında 11 başladı. Giden her oyuncu 2 Milyon € maaş alıyordu. İyi oyunculardı ama ayrılmak zorundaydık. Bütçeyi tutturmalıyız.'

YORUMLAR

  • 0 Yorum