Serhat Akın'dan duygusal Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım anısı

Bir dönem lakabı ‘Kadıköy Boğası’ olan ve bugünlerde Survivor programına yarışmacı olarak katılan eski futbolcu, Fenerbahçe ile ilgili anılarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Serhat Akın'dan duygusal Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım anısı
10 Haziran 2017 - 17:36

Televizyonda yayınlanan Survivor programında Ünlüler takımında yarışmacı olan eski Fenerbahçeli futbolcu, ekranlar karşısında duygusal anlar yaşadı. Futbolculuk dönemini ve Fenerbahçe günlerini anlatan milli futbolcu bir anda gözyaşları içinde kaldı.

İşte Serhat Akın’ın izleyenleri de duygulandıran sözleri:

“Ben futbolu çok seviyordum. Hayatım futbolla geçti. Okulu bitirmeye çalıştım bir nebze ama her boş vaktimde arkadaşlarımla futbol oynamaya çıkardım.

“FENERBAHÇE HAYALDEN DE ÖTEYDİ”

Yavaş yavaş yükseldi futbolum. Ancak hiçbir zaman hayalimde Fenerbahçe yoktu. Çünkü hayalden de öteydi benim için. Kariyerim için çok mücadele verdim. 12 yaşındaydım. 12 yaşında altyapıda bileğim kırıldı ve iki vida takıldı. En iyi dönemimdi. İttin mi düşüyordum ama ben. Ufak tefektim. Benim takımımda o zaman Almanya’dakiler iri yapılıydı.

Ayağım kırıldı, vida taktılar, ağlıyordum hastanede. Babam geldi, ‘Oğlum her işte bir hayır vardır’ dedi. Baba dedim ne hayır olacak. Bileğim kırılmış baksana dedim. Sonra salona soktular, oradan çıkınca yükselmeye başladım. Kariyerim bir yol aldı. Genç milli takım derken bir gün kendimi Fenerbahçe'de buldum. O an unutulmayacak bir andı.

“AZİZ YILDIRIM’LA AYNI ARABADA”

Babam ve Aziz Yıldırım'la aynı arabadaydım. Babam Erzincan'dan gelip Hasanpaşa'da büyümüş birisi. Benim de oğlum var. Babamı o zaman anlamıyordum. Çünkü o ağlıyordu, ben mutluydum ağlamıyordum fakat babamın ağlamasını hiç unutmayacağım. Çünkü orada bir şeyleri başardığımın imzasıydı babamın gözyaşları. Ancak ben de baba olunca o gün babamın ağlamasını şimdi daha iyi anlıyorum. Allah ondan razı olsun. Beni hiç bırakmadı.




Hiç gitmeyeceğim bir yoldan gitti kariyerim. Bir anda düşüş başladı. Karın kası kopması başladı. Daum Fenerbahçe'de hocalık yapıyordu. Bir anda ikinci lige Köln'e geldi ve beni oraya kiralamak istiyordu. Bir şeyler oldu ve kendimi Köln'de kiralık buldum.

“ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE OYNARKEN…”

Bir arkadaş grubuyla orada eşimle tanıştım. Hayatımı değiştiren kadınla buluştum. Fenerbahçe'deydim mesela. Belçika'ya transfer oldum. Orada mesela genç takımda kardeşim gibi sevdiğim Tunus Milli Takımı oyuncusu vardı. O da hep Almanya'ya gidip geliyordu ama ben kalıyordum.

Sonra karın kaslarım kopunca bir daha futbol oynamayacaksın gibi konuşmalar geçti. Ben Fenerbahçe'de Şampiyonlar Ligi oynarken Köln'e ikinci lige kiralandım ve bir sürü şeyler oldu…”

Serhat Akın, 2000-2005 yılları arasında Fenerbahçe’de oynamış, mücadeleci futbolu ve attığı gollerle lakabı ‘Kadıköy Boğası’na çıkmıştı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum