Serie A'da yeni sezon raporu

Serie A'da sezonun başlamasına çok az kaldı ve heyecan iyice artıyor. Peki bizleri nasıl bir sezon bekliyor? Hangi takımlar şampiyonluğa daha yakın ya da sürpriz yapabilir?

Serie A'da yeni sezon raporu
20 Ağustos 2021 - 13:08 - Güncelleme: 20 Ağustos 2021 - 13:10
Serie A'da geçen sezon dev bir hegemonya yıkıldı. Juventus tam 11 yıllık aranın ardından şampiyonluğu Inter'e kaptırmak zorunda kaldı. Inter'i çalıştıran teknik adam ise Torino ekibiyle sayısı başarılar kazanan Antonio Conte idi. Peki bu sezon Juventus yeniden ayağa kalkabilecek mi yoksa Inter serisini sürdürecek mi? Köklü kulüpler Milan, Napoli, Lazio ve Roma yarışın neresinde olacak?

Inter yükselişi devam eder mi?

Geçen sezon en yakın rakibi Milan'a 12 puan fark atarak şampiyonluğa ulaşmayı başardılar. Çok önemli performanslara tanık olsak da Antoino Conte gerçeğini unutmamak lazım. Yönetimle yaşadığı anlaşmazlıklar sebebiyle kulüpten ayrılan Conte'nin, aranacağı şüphesiz bir gerçek. Geçen seneki şampiyonluğu yalnızca oyuncular üzerinden okumak büyük bir hata olur. Peki Milano ekibi, Simone Inzaghi ile seri yakalayabilir mi? Önemli yıldızları kadrosunda tutan ve Juventus ile arasındaki kalite farkını da azaltmayan Inter, yine şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olacaktır. Lukaku, Martinez, Barella, Skriniar gibi isimlerle rakiplerini korkutan bir kadroya sahip olduklarını vurgulamak gerekiyor.

Doğal favori Juventus

Geçen sezon yaşadıkları çalkantılara rağmen Juventus, her zaman Serie A'nın doğal favorisidir. De Ligt, Chiesa, Ronaldo, Dybala, Rabiot gibi dünya yıldızlarına sahip olduklarını da gözardı etmemekte fayda var. Ayrıca Allegri'nin de yuvasına dönmesi birçok şeyi etkileyecektir. Bu sezon, geçen seneki kadar kolay pes etmeyecekleri ve daha güçlü şekilde yarışta kalacağından şüphe yok.

Sürpriz adayı çok ama...

Serie A tarihinden ötürü her sezon çok sayıda sürpriz adayları ortaya çıkıyor. Napoli, Lazio, Roma ve Milan gibi kulüpler her zaman yarışın içinde olmak için sezona başlarlar. Ancak Atalanta ve Gian Piero Gasperini faktörünü unutmamak lazım. Geçen sezonu 3. sırada bitiren Gasperini'nin öğrencileri, çok önemli kayıplar da vermediler. Inter ve Juventus'un tökezlemesi halinde kimsenin beklemediği başarılara ulaşabilecek oyun devamlılığına sahipler.

Son yıllarda yarıştan hep uzak kalsalar da geçen sene ligi uzun süre domine etmeyi başardılar. Elbette Milan'dan bahsediyoruz. Ancak Ibrahimovic'in yaşadığı sakatlıklar ve alternatifsiz oluşu, hayallerin çabuk sona ermesine sebep oldu. Donnarumma kaybını, Ligue 1'den şampiyonluk apoletiyle gelen Maignan ile dolduran Milano ekibi, Giroud transferiyle de birlikte Ibrahimovic'e alternatif yarattı. Savunmaya da Tomori gibi önemli bir takviye yapan Milan, son ana kadar yarışta yer almaya çalışacaktır.

Hakan Çalhanoğlu baskıyı kaldıracak mı?

Serie A'da çok sayıda Türk oyuncu forma giyiyor. Ancak bu sene en çok merak edilen konulardan birisi Hakan Çalhanoğlu'nun performansı olacak. Milan'dan Inter'e transfer olan isimler arasına adını yazdıran milli oyuncuyu zor bir meydan okuma bekliyor. Tarih boyunca ezeli rakiplere direkt imza atan önemli yıldızların yaşadıklarını o da yaşayacak ve bunu nasıl karşılayacağı kariyeri için belirleyici olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum