Sevilla'nın finalde artıları, eksileri

Sevilla, Inter karşısında Avrupa Ligi'ni 6. kez müzesine götürmek istiyor! Bunu başarabilecekler mi? Inter karşısında Sevilla'nın artıları, eksileri...

Sevilla'nın finalde artıları, eksileri
21 Ağustos 2020 - 16:41 - Güncelleme: 21 Ağustos 2020 - 21:57
FUTBOO | Avrupa Ligi finalinde İtalyan devi Inter ile karşı karşıya gelecek Sevilla, kupayı 6. kez müzesine götürmek istiyor. Inter gibi güçlü bir takım karşısında işi kolay olmayan Sevilla'nın artılarını ve eksilerini değerlendirdik.

Kazanma alışkanlıkları

Sevilla bu kupanın gediklisi. 5 şampiyonluk ile Avrupa Ligi'ni en çok kazanan takım. Oynadıkları 5 finalin tamamını kazandılar. Buraları oynamayı çok iyi bilen bir kulüp yapısı var. Bu kupada en büyük avantajları da zaten 'kazanma geleneği' oluyor. 

4-3-3 sisteminde oynayan Sevilla'da kanatlara çok iş düşüyor. Sol bek Reguilon çok formda ve her maç asist yapma potansiyaline sahip. Yılların tecrübesi Jesus Navas ise sağ bek pozisyonunda ikinci baharını yaşıyor. Orta üçlüden Fernando ve Ever Banega'dan tecrübe akarken Joan Jordan ise enerjisiyle takımına güç veriyor. Kanatlardan da Ocampos ve Suso skor katkısı yapıyor. Gayet düzenli, sistematik, ne yaptığını bilen bir takım.

Forvet, kanatlar kadar iyi değil

Buraya kadar her şey hoş. Belli bir sisteme göre oynuyorlar ama forvet pozisyonunda sıkıntıları var. Az önce saydığımız futbolcuların yanına forvet En-Nesyri'yi koyamıyoruz. Belki ileride koyacağız ama şu an değil. Sevilla, gol yollarında zaman zaman tıkanabilen bir takım ve En-Nesyri böyle giden maçları çözmekte zorlanıyor. Onun için daha çok kontraatak golcüsü diyebiliriz. Hele kapanan savunmalara karşı işi oldukça zorlaşıyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum