'Seyircisizlik' Süper Lig'de ev sahiplerini etkiledi mi?

Süper Lig'de yeni hafta öncesi pandemi ve beraberinde getirdiği 'seyircisiz' maçların etkisine göz attık! Seyircisiz oynamak ev sahiplerini olumsuz etkiledi mi?

'Seyircisizlik' Süper Lig'de ev sahiplerini etkiledi mi?
17 Ekim 2020 - 03:32
FUTBOO | Milli aradan sonra Süper Lig’de heyecan yeniden başlıyor. Biz de Süper Lig’in 5. haftası öncesinde pandeminin ve beraberinde getirdiği seyircisiz oynamanın takımların performansını nasıl etkilediğini inceledik.

Genel görüş seyircisiz oynamaktan iç saha takımlarının daha çok olumsuz etkilendiği yönünde. Peki Süper Lig’de bu geçerli mi?

Taraftarsızlık ev sahiplerine yaradı

Açıkçası seyircisiz oynamak iç saha takımlarını istatistiklere baktığımıza pek de olumsuz etkilememiş gibi görünüyor. Süper Lig’in ilk 4 haftasında toplam 40 maç oynanırken, bu maçların 17’sini ev sahipleri kazandı. 14 maç berabere biterken deplasman takımları sadece 9 kez kazanabildi. 

Yani pandemi nedeniyle seyircisiz oynanan ilk 4 haftada iç saha takımlarının galibiyet oranı %42 oldu.

Geçen sezon %33 ev sahibi

Geçtiğimiz sezona baktığımızda ev sahibi ekiplerin daha az kazandığını ve galibiyet oranlarının daha düşük olduğunu görüyoruz. 2019/20 sezonunda ilk 4 haftada 36 maç oynanırken, bu maçların sadece 12’sini ev sahipleri kazanabilmişti. 14 maç berabere biterken 10 maçı deplasman takımları kazandı.

Geçen sezon ilk 4 hafta sonunda ev sahibi galibiyet oranı %33 olarak ortaya çıkmıştı.

Galibiyet oranı %9 artmış

Avrupa’da durum daha farklı olsa da Süper Lig için ev sahiplerinin seyircisizlikten pek fazla ekilenmediğini söyleyebiliriz. Geçen sezon %33 olan ev sahibi galiibyet oranı, bu sezon maçlar seyircisiz oynanmasına rağmen %9 artarak, %42 oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum