Son 20 yılda üç büyüklerin forma sponsorları

Futbolun geldiği nokta itibariyle sponsorların şu an kulüpler için önemi bir hayli fazla. Peki Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a son 20 yılda hangi firmalar sponsor oldu?

Son 20 yılda üç büyüklerin forma sponsorları
16 Ekim 2020 - 10:31 - Güncelleme: 17 Ekim 2020 - 04:14
FUTBOO | Futbol dünyası her geçen gün değişiyor, gelişiyor ve tahmin edilenden çok daha büyük bir sektör haline geliyor. Teknoloji çağıyla birlikte her maçın her yerden takip edilebildiği ve dünyanın aslında giderek küçüldüğü bu dönemde, sponsorluklar da fazlasıyla önem kazandı.

Avrupa'nın büyük kulüpleri, ciddi sponsorluk anlaşmaları imzalayarak gelirlerini önemli ölçüde artırmayı hedefliyor. Peki Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın son 20 yıldaki sponsorları nasıldı? 
Galatasaray'dan son yıllarda kısa süre ile anlaşmalar
 
Sarı-kırmzıılı kulüp, 2000'lerin başında GSM operatörleriyle anlaşma yapmayı tercih etti. 2000-2013 yılları arasında sarı-kırmızılılrın göğüs sponsorları Telsim, Aria, Avea ve Türk Telekom şeklinde oldu.

Son yıllarda ise anlaşmalar kısa süreli yapıldı. Özellikle 2014-2015 yıllarında ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde farklı şirketlerle sözleşme imzalanması dikkat çekti. 
 
Ali Koç ile birlikte istikrar
 
Fenerbahçe'de ezeli rakibi Galatasaray gibi 2000'lerin ilk 13 yılında GSM operatörleriyle anlaşma yaptı. Sarı-lacivertliler, 2014 yılında sürpriz bir kararla formasına sponsor almadı. Sonrasında Yandex, Nesine.com ve Borajet Airlines gibi şirketlerle kısa süreli yolculuklara çıkıldı.

Ali Koç'un başkan seçilmesiyle birlikte Koç gurubuna ait olan AVIS ile yola devam edildi ve bu anlaşma 3 sezondur devam ediyor.

Beşiktaş istikrarı tercih etti

Siyah-beyazlılar, ilk 4 yıl BEKO şirketiyle yoluna devam ederken 100. yılda kazanılan şampiyonluk sebebiyle o forma, sponsoruyla birlikte hatırlanmaya devam edildi. Beşiktaş, tam 17 yıl sonra yeniden BEKO ile anlaşarak taraftarını mutlu etti. 

Bu süreçte 5 yıl Cola Turka, 3 sene Toyota, 6 sezon ise Vodafone ile anlaşma yaparak forma sponsorluğu konusunda istikrarı tercih etti.

Kaynak: @BozzStatz

YORUMLAR

  • 0 Yorum