Shaqiri'nin gidebileceği 5 takım

EURO2020'de gösterdiği performansla bir kez daha transfer piyasasının önemli isimlerinden biri haline gelen Shaqiri, Liverpool'dan ayrılacağını açıkladı. İsviçreli yıldızın geleceği de oldukça merak ediliyor. İşte 29 yaşındaki oyuncunun gidebileceği 5 takım...

Shaqiri'nin gidebileceği 5 takım
20 Ağustos 2021 - 11:49 - Güncelleme: 23 Ağustos 2021 - 12:09
Basel, Bayern Münih, Inter, Stoke City ve Liverpool... Xherdan Shaqiri kariyeri boyunca çok önemli kulüplerde forma giymesine karşın İsviçre Milli Takımı'ndaki performansına asla ulaşamadı. Turnuvalarda yaptıklarıyla büyük takımlara imza atan ancak istikrar sorunlarıyla yedek kulübesine mahkum kalan Shaqiri, bu kez de Liverpool'dan ayrıldığını açıkladı.

Ancak yetenekleri, milli takımda gösterdikleri ve tecrübesiyle halen önemli kulüplerin radarında olan Xherdan Shariqi için Avrupa'da ciddi bir yarış olacak gibi görünüyor. Liverpool'un 15 milyon euro talep ettiği yıldız oyuncu, hangi kulüplere gidebilir?

Lyon

Fransız basınında yer alan son haberlere göre Shaqiri için Lyon ciddi aşama kaydetti. Lyon'un Xherdan Shaqiri'nin transferi için Liverpool ile yaklaşık 10 milyon euro bonservis bedeline anlaştığı iddia edildi. Depay'ın ayrılmasından sonra Shaqiri Lyon için ideal bir isim olabiir. Hem tecrübesi hem de kalitesiyle İsviçreli yıldız Ligue 1'de iyi işler çıkartabilir.

Lazio

Bir süredir İtalya basını, Lazio'nun Shaqiri ile ciddi şekilde ilgilendiğini yazıyordu. Haberler hakkında da suskunluğunu bozan yıldız oyuncu, Roma ekibine yeşil ışık yaktı. Lazio'ya transfer ihtimalini değerlendiren Shaqiri, "Lazio üst düzey bir takım. Özelliklerim sebebiyle hücum futbolunu seviyorum ve Sarri de bunu uyguluyor. Orada olmak ilgi çekici görünüyor" dedi. Bu açıklamaların ardından Lazio kapısı iyice açıldı.

Napoli

Shaqiri için devrede olan bir diğer İtalyan takımı ise Napoli. The Athletic'in haberine göre; Napoli, yıldız futbolcu için teklif yapmaya hazırlanıyor. Sol tarafı Insigne'yi emanet eden Spalletti'nin, ters kanatta da Shaqiri'yi kullanarak hücum futbolunu sahaya koymak istediği belirtiliyor.

Atalanta

Gian Piero Gasperini ile beklentinin çok üstüne çıkan ve tam bir sistem takımı haline dönüşen Atalanta'da hedefler büyümeye başlıyor. Oturan oyun planı ve bir teknik direktör takımı olmalarına karşın, üst düzey yeteneklere de ihtiyaç duyuyorlar. Bir seviye daha atlamaları için Shaiqiri yarışına ortak oldular.

Sevilla

Geçmiş dönemlerde sık sık ismi geçmesine karşın Sevilla ile yolları kesişmeyen Shaqiri'nin ismi bir kez daha La Liga ekibiyle anılıyor. Geçtiğimiz sezonu 77 puan toplayarak Barcelona'nın yalnızca 2 puan gerisinde kapatan Sevilla, UEFA Avrupa Ligi finalini Villareal'e kaptırmaktan kurtulamadı. Önemli yıldızlarının yaşlarının yüksekliğini ve İspanya'daki futbolun, diğer liglere oranla daha yumuşak olduğunu düşünürsek, bu transfer iki taraf için de fazlasıyla faydalı olabilir gibi görünüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum