''Şimdilik gelir kaybımız 166 milyon TL''

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, korona virüs sürecinin kulüpte yarattığı gelir kaybının 166 milyon TL olduğunu ve bunun artabileceğini dile getirdi. Kulübün YouTube kanalına konuşan Çebi, önemli konulara değindi.

''Şimdilik gelir kaybımız 166 milyon TL''
31 Mayıs 2020 - 11:10

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün YouTube kanalına açıklamalarda bulundu. Ahmet Nur Çebi, korona sürecinin kulübü nasıl etkilediğini, transfer durumlarını, kulülün mali yapısı ile ilgili önemli ifadeler kullandı.

Korona sürecinde ciddi bir gelir kaybettiklerini dile getiren Çebi, bu kaybın 166 milyon TL olduğunu ve kaybın devam edebileceğini de belirtti.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin açıklamalarının önemli kısımları;

Kulübümüzün yaklaşık 600 milyon TL geliri vardır ancak giderimizin 900 milyon TL olduğunu vurgulamak istiyorum. Yılda 300 milyon TL açık veriyoruz. Ayda 25 milyon TL açıkla Kulübümüzü yönetmeye çalışıyoruz. Bu durum, bugüne kadar yapılan borçlanmanın verdiği faiz yükü ve yapılmış olan büyük kontratların dayanılmaz olan ağırlığından kaynaklanıyor.

Göreve geldiğimiz ekim ayının son on gününde, hızlıca 120 milyon TL bulunarak ödemeler yapılmış, temiz kağıdı alınmış ve Avrupa’ya gitmemizin önündeki engel şimdilik kaldırılmıştır. Bu konuyla ilgili şunu belirtmek istiyorum. Bu süreç eylül ayı sonunda tamamlanması gerekirken eski yönetim seçim nedeniyle bunu ekim ayına ertelemiştir. Bu ilginç durumu kamuoyu ve Beşiktaşlılarla paylaşmayı bir görev biliyorum.

''166 milyon TL gelirden mahrum kaldık''

Covid-19 salgınının yarattığı mali sıkıntıları sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaklaşık iki buçuk aylık süreçte 166 milyon TL gelirden mahrum kaldık. Sezonun devamını seyircisiz oynamak ve bazı sponsor gelirlerinden yoksun kalma ihtimalini göz önünde bulundurarak kaybımızın yüzde 70’in üstünde olmasını beklemekteyiz. Temennimiz ve mücadelemiz bu rakamları biraz daha aşağı çekmek yönünde olacaktır. Covid-19’un Beşiktaş’a ağır bir yük yükleyeceği bugünden görülmektedir. 

Vodafone Park’ta UEFA standartlarına aykırı ses ve led düzeni olduğunu ve bu nedenle sürekli UEFA’ya cezalar ödediğimizi şaşırarak öğrendik. Bu durumu öğrendiğimiz andan itibaren UEFA standartlarına ulaşılması adına icra kurulunun yapmış olduğu ihaleler sonuçlandı.

''Sergen Yalçın en büyük şansımız''

Sergen Yalçın hocamız yaratmak istediğimiz sistemde en büyük şansımız. Kendisi altyapıdan gelerek şampiyon olmuş bir sporcu. Sergen Yalçın’ın motivasyonunun en üst noktada olduğunu görmekteyiz. Geldiğimizde on üçüncü sırada olan takımımız şu anda beşinci sırada. Sezon sonunda daha yukarıda olmayı hedefliyoruz. Bu da bizim futbol takımımıza verdiğimiz önemi gösteriyor. Futbolcularımızdan pandemi sürecinin yarattığı ve yaratacağı sıkıntılar konusunda destek istedik. Yeni dönemdeki bütçemizin daha makul olması adına, futbolcularımızla yola devam etme isteğimizle beraber görüşmelerimizi yapacağımızı kendilerine ilettik. Her birinin bu konuda samimi ve istekli olacağına inancım sonsuz.

Kural hatası için cevap bekleniyor

Göreve geldiğimiz günden beri Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili yaşadıklarımızı aktarmak istiyorum. Fenerbahçe maçında VAR olayı yaşadık. Müracatları yapmamıza rağmen sonuç elde edemedik. Hala o konuda beklentimiz var. Göztepe maçında kural hatası olduğunu belirttik. Hakemin çelişkili ifadelerinin etik kurulunda değerlendirilmesi konulu müracatımıza cevap alamadık. Mesut Bakkal beyefendinin belirttiği gibi 1986-87 sezonunda şampiyon ilan edilmemizle ilgili müracatımıza en kısa zamanda cevap verilmesini arzu ettiğimizi TFF’ye iletmek istiyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum